Verschillende versies zodat iedereen mee kan doen! 

De Spelenderwijsliedjes zijn vrij te downloaden voor iedereen. De arrangeurs hebben er twee versies van gemaakt:

  • een Spelenderwijsversie, bedoeld voor het gebruik in de klas, door kinderen die (nog) geen instrumentale vaardigheden hebben. Bij elk lied staat een meespeelvideo van het Spelenderwijsorkest arrangement, te gebruiken bij het instuderen.
  • een Jeugdorkestversie, bedoeld voor het gebruik in de muziekvereniging.

Als docent en dirigent heb je altijd te maken met niveauverschillen binnen je orkest of ensemble. Daarom zijn de liedjes ook in XML-versie te downloaden, zodat je hier ‘op maat’ voor je eigen groep aanpassingen kunt aanbrengen (lees wel even het document met de voorwaarden door). 
De liedjes staan in de originele toonsoort, wat betekent dat voor sommige instrumenten soms noten voor kunnen komen, die leerlingen nog niet kennen. Je bent vrij om partijen te wisselen, aan te passen en op die manier voor jouw groep speelbaar te maken. Je kunt er dus ook voor kiezen om de Spelenderwijsversie en de Jeugdorkestversie door elkaar te gebruiken.
Spelenderwijs gaat er vanuit dat iedereen mee kan en mag doen, en dat betekent ook dat de docent / dirigent met deze arrangementen tools krijgt om dit mogelijk te maken.

123ZING
Deze arrangementen zijn ontwikkeld i.s.m.123ZING. Wil je meer informatie over deze digitale muziekmethode? Ga naar 123zing.nl

Start elke dag met zingen. 

Zing 'Start De Dag' elke dag aan het begin van de dag. Wie zingt heeft een hoger concentratievermogen én voelt zich gelukkig. Een goede basis voor de andere taken die staan te wachten!

Zang en akkoorden

pdfStart de dag - tekst.pdf

pdfStart de dag - zang en akkoorden.pdf

Spelenderwijsorkest (klassenorkest)

Niveau: voor beginnende muzikanten 0-1 jaar les

pdfStart de dag - partituur.pdf

pdfStart de dag - partij.pdf

Jeugdorkest

Niveau: vanaf 1+ jaar les. Rond het A-niveau

pdfStart de dag - partituur.pdf

pdfStart de dag - partijen.pdf

 XML- Versie

Belangrijke informatie: Lees je voordat je het XML bestand aanpast / bewerkt even de onderstaande voorwaarden door? 

pdfDocument voorwaarden bij aanpassen/bewerken

xmlStart de dag - Jeugdorkest XML