Het eerste concert van HRFSTWND vond plaats in de herfst van 2007. De initiatiefnemers hadden een duidelijk doel voor ogen: blaasmuziek bij een groot publiek onder de aandacht brengen. HRFSTWND was voor iedereen. Het niveau van de muziek moest hoog zijn.
In de loop der jaren hebben diverse organisaties de organisatie van HRFSTWND gedragen; het is hierdoor een echt samenwerkingsproject geworden. Vanaf 2017 heeft Musidesk de organisatie van HRFSTWND op zich genomen.

HRFSTWND CMH 7

Concept

Het concept is sterk. Amateurs spelen samen met professionals. Samen genieten ze van muziek. En wat ze het samen het publiek bieden is een en al beleving. Op het grote podium is vooral ook veel te zien. Een groot blaasorkest is ook emotie.
Voor de initiatiefnemers was ‘verbinding’ een belangrijk woord. Muziek verbindt. De taal van muziek begrijpt iedereen. Als je samen muziek speelt vallen alle grenzen en barrières weg. Het maakt niet uit of jong met oud speelt. Het gaat om de bezieling die je met elkaar hebt.

Bewezen

Mooie woorden en mooie gedachten. Maar HRFSTWND heeft inmiddels wel bewezen dat het idee achter de concertreeks klopt. HRFSTWND is nog steeds volop feest voor zowel muzikanten als publiek. De concerten worden gegeven in de mooiste concertzalen..

HRSTWND is uitgegroeid tot de grootste concertreeks van het land. Sinds 2007 hebben 93 concerten plaatsgevonden op 32 verschillende locaties met 66 verschillende orkesten, 85 professionele musici als solist of in ensemble en met ruim 28.000 bezoekers.