De volgende ensembles treden dit jaar op in de eerste versie van HRFSTWND kamermuziek:

Royal Reeds Rietkwintet
 In 2016 ontstond bij enkele rietblazers van de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' het idee om samen nieuwe wegen in de kamermuziek te ontdekken. Het kwintet bestaat uit Rolinka Niers - klarinet, Daphne Schrama - basklarinet, Miranda Wolters - altsaxofoon, Egon Smit - sopraansaxofoon en Ruud Extra - fagot.
Het repertoire van dit kwintet varieert van klassieke composities en arrangementen (die de leden van het kwintet vaak zelf maken) tot lichte muziek met improvisatie. Doel van de optredens is, het publiek mee te nemen in hun muzikale reis. Hierbij maken ze niet alleen gebruik van hun eigen instrument, maar gaan ze ook behoorlijk 'off the road'. 

Bekijk RR5 ook eens op Facebook en YouTube!


RoyalReeds5        Kayleigh


Less is More Band
Een unieke mini brassband met 6 blazers. Met hun eigenwijze geluid zijn ze puur, direct, soms een beetje rauw maar altijd vol energie. Ze treden buiten de gebaande paden door naast het musiceren ook te zingen en te acteren. Deze interessante smeltkroes zorgt voor verrassing en verwondering. Ongrijpbaar maar zeker vernieuwend, inspirerend en verbindend voor het publiek. Ze zorgen voor een spetterende glimlach op elk gezicht. 

Less is More Band


Marlimasa Klarinetkwartet

Bestaande uit:        
Martine Baar
Lisette KampsMarlimasa
Martine Rittersma
Sanne van der Zee

 

 

 

 

 


Saxofoonensemble Arancione

Bestaande uit: Arancione2
Dineke van der Ploeg - sopraansaxofoon
Marieke Hummel - altsaxofoon
Suzanne Boer - altsaxofoon
Mirella Kasper - tenorsaxofoon
Allard Naber - tenorsaxofoon
Geertje Mars - baritonsaxofoon


Presentatie: Maartje Struis

 


Oost Nederlands Klarinet Kwartet en Koperensemble BrassO

ONKK: ONKK
Frank Sauerwald
Gerwin de Weerd
Mark van Aarsen
Bert Vos

 

 

BrassO:
Koperensemble BrassO bestaat uit zowel professioneel geschoolde als ook gevorderde amateur-muzikanten die actief zijn in verschillende orkestverenigingen in Oost Nederland. Het ensemble is ontstaan op initiatief van Lute Hoekstra, jarenlang concertmeester van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Met hem hebben een aantal enthousiaste muzikanten een bezetting bij elkaar gezocht bestaande uit 3-5 trompetten, 3-4 hoorns, 4 trombones, bariton/euphonium, 1 -2 bastuba’s en waar nodig slagwerk. We zijn in de eerste helft van 2017 gestart en werken sindsdien aan een kwalitatief hoogwaardig repertoire bestaande uit een mix van toegankelijke/spectaculaire oudere muziek van o.a. Bach, Händel, Gabriëli en Rossini, alsook meer hedendaagse werken zoals van Spark, Whitacre en speciale bewerkingen van traditionals.

De voornaamste doelstelling is muzikale kwaliteit, waarbij een theatraal tintje niet wordt geschuwd. Afhankelijk van de aard van een optreden kan op deze manier een passend programma worden samengesteld. Op dit moment staat het ensemble onder de muzikale leiding van Wim Booij.

 BrassO


Phil Brass Quintet

Saxofoonkwartet Hova Zembla

Hova Zembla

 

PBQ foto


Klarinetkwartet van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en Percussiegroep Volharding Beek 
Het klarinetkwartet bestaat uit Wietske van der Hoeve (bes- en esklarinet) - Nadine Boelee (besklarinet) - Jos Rabelink (besklarinet) en Miryam van Mierlo (basklarinet)
De percussiegroep is onderdeel van muziekvereniging Volharding uit Beek, en staat onder leiding van dirigent Peter Wolterinck

KwartetSBOG2PeterWolterinckSlgwerkBeek2