Het Gelders Saxkwartet
Uit de muzikale bodem van Gelderland (en ook een beetje Brabant) ontstond in 2016 Het Gelders Saxkwartet. De leden van dit kwartet willen het publiek laten horen hoe divers de mogelijkheden van de saxofoon eigenlijk zijn.
Henk Wensink -   sopraansaxofoon
Alette Burghout - altsaxofoon
Bianca Kuijpers - tenorsaxofoon
Suzan Lutke -      baritonsaxofoon
Gelders Saxkwartet
Het Gelders Trombone Ensemble
Het Gelders Trombone Ensemble is een verfrissende combinatie van vier ambitieuze trombonisten uit Gelderland. Het ensemble treedt sinds 2015 in verschillende samenstellingen op als trio, kwartet of kwintet en streeft er naar om haar publiek te verrassen en te vermaken met de veelzijdigheid van de trombone. Om dit te bereiken speelt het ensemble een zeer gevarieerd repertoire. Naast muziek uit de klassieke en de romantische periode, brengt zij ook moderne- en jazzmuziek ten gehore. Op zondag 25 oktober zal het Gelders Trombone Ensemble als kwartet optreden.
Anne Wensink - solotrombone
Gerd Wensink - 2e trombone
Wim Wensink - 3e trombone
Dyon Jansen - bastrombone


  • Ensembles van muziekvereniging Excelsior Westenholte spelen op 22 november in de Theodorakapel in Zwolle

  • Saxophone4Ladies spelen op 13 december in het Schip van Blaauw in Wageningen

Dit vrouwen saxofoonkwartet bestaat al een aantal jaren in de huidige bezetting. Deze Ladies kennen elkaar vanuit de diverse orkesten waarbij zij spelen. De klik om samen te spelen voelde vanaf de eerste repetitie goed. Het streven is om zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen in het repertoire te krijgen. Voor ieder optreden proberen ze een zo passend mogelijk repertoire bij elkaar te zoeken, van Bach tot the Beatles, van Piazolla tot Jenkins en nog veel meer.  

Saxophone4Ladies bestaat uit:
Baritonsaxofoon         Gerdi Schopman
Tenorsaxofoon            Karin Heerschap
Altsaxofoon                 Monique Philipsen
Sopraansaxofoon        Lucie Jansen

saxophone4ladies