• Het Gelders Saxkwartet en Het Gelders Trombone Ensemble spelen op 24 oktober in de Protestantse Kerk in Hummelo. Aanvang 15:00 uur

Het Gelders Saxkwartet
Uit de muzikale bodem van Gelderland (en ook een beetje Brabant) ontstond in 2016 Het Gelders Saxkwartet. De leden van dit kwartet willen het publiek laten horen hoe divers de mogelijkheden van de saxofoon eigenlijk zijn.
Henk Wensink -   sopraansaxofoon
Alette Burghout - altsaxofoon
Bianca Kuijpers - tenorsaxofoon
Suzan Lutke -      baritonsaxofoon
Gelders Saxkwartet
Het Gelders Trombone Ensemble
Het Gelders Trombone Ensemble is een verfrissende combinatie van vier ambitieuze trombonisten uit Gelderland. Het ensemble treedt sinds 2015 in verschillende samenstellingen op als trio, kwartet of kwintet en streeft er naar om haar publiek te verrassen en te vermaken met de veelzijdigheid van de trombone. Om dit te bereiken speelt het ensemble een zeer gevarieerd repertoire. Naast muziek uit de klassieke en de romantische periode, brengt zij ook moderne- en jazzmuziek ten gehore. Op zondag 24 oktober zal het Gelders Trombone Ensemble als kwartet optreden.
Anne Wensink - solotrombone
Gerd Wensink - 2e trombone
Wim Wensink - 3e trombone
Dyon Jansen - bastrombone


  • Blokfluitensemble Flutes à Lek speelt op 31 oktober in het Rumpts Kerkje. Aanvang 15:00 uur Dit concert is GEANNULEERD

Blokfluitensemble Flûtes à Lek is in de jaren '90 ontstaan aan de “de Plantage, centrum voor de kunsten” in Culemborg. Het gezelschap bespeelt blokfluiten in verschillende maten; van sopranino tot contrabas. Dat levert een heel palet aan klankmogelijkheden op en de uitdaging om het geluid van al die instrumenten tot een mooi geheel te laten versmelten. Het ensemble speelt muziek uit de Renaissance, de Barok en de 20e eeuw. Dit repertoire omvat zowel originele composities als bewerkingen voor blokfluitensemble. 
De naam van het ensemble verwijst naar de streek waar het ensemble ontstond (rond de rivier de Lek) en naar het Franse woord voor blokfluit, “flûte à bec”. Het gezelschap bestaat uit:
Els Althuizen
Simon Dijk
Mariëlle Jacobi
André Pels
Myrthe Versluijs
Marijke Voogsgeerd.
Els Althuizen geeft leiding aan het blokfluitensemble. Zij ontving haar opleiding aan het Brabants Conservatorium en studeerde bij Pieter van Veen en Elly Baghuis. Later studeerde zij bij Marijke Miessen en Pedro Memelsdorff.

Flutes a Lek


  • Het Saxofoonkwartet van het Orkest Koninklijke Marechaussee speelt op 28 november in de Dorpskerk in Bathmen. Aanvang 15:00 uur.  Dit concert is GEANNULEERD

Het Saxofoonkwartet van het Orkest Koninklijke Marechaussee maakt deel uit van dit beroepsfanfareorkest. 
Het Orkest Koninklijke Marechaussee speelt onder meer tijdens beëdigingen, commando-overdrachten en medaille-uitreikingen. Dit doet zij hoofdzakelijk voor de Koninklijke Marechaussee maar soms ook voor andere krijgsmachtdelen en organisaties buiten defensie.
Naast deze optredens verzorgt het orkest veteranenconcerten, taptoes, mars- en showoptredens en muzikale omlijstingen bij herdenkingsdiensten.
Vaste optredens van het orkest zijn de Nederlandse Veteranendag, de Nijmeegse Vierdaagse, Prinsjesdag en de Nationale Taptoe.

Uit het Orkest Koninklijke Marechaussee worden naast dit saxofoonkwartet ook een bigband, koperkwintet, combo, slagwerkgroep en diverse andere ensembles geformeerd. 
Binnen het saxofoonkwartet zorgt de combinatie van sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon voor een unieke en karakteristieke ensembleklank. Het repertoire is zeer divers met passende muziek voor iedere gelegenheid. De genres lopen uiteen van klassiek naar jazz en van volksmuziek naar een meer hedendaagse stijl. Zo spelen zij muziek van o.a. Mozart en Händel maar staan er ook tango’s en ragtime ’s van componisten zoals Piazzolla en Gershwin en originele saxofoonwerken op het programma.

Het saxofoonkwartet bestaat uit de onderstaande saxofonisten;
Sopraansaxofoon;             Linda Arnoldus
Altsaxofoon;                       Miriam Stoffelsma
Tenorsaxofoon;                  Corina Zwaan
Baritonsaxofoon;               Sascha Ewouds


Saxophone4Ladies en zangeres Belinda Kamps spelen op 12 december in het Schip van Blaauw in Wageningen. Aanvang 15:00 uur

Dit vrouwen saxofoonkwartet bestaat al een aantal jaren in de huidige bezetting. Deze Ladies kennen elkaar vanuit de diverse orkesten waarbij zij spelen. De klik om samen te spelen voelde vanaf de eerste repetitie goed. Het streven is om zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen in het repertoire te krijgen. Voor ieder optreden proberen ze een zo passend mogelijk repertoire bij elkaar te zoeken, van Bach tot the Beatles, van Piazolla tot Jenkins en nog veel meer.  

Saxophone4Ladies bestaat uit:
Baritonsaxofoon         Gerdi Schopman
Tenorsaxofoon            Karin Heerschap
Altsaxofoon                 Monique Philipsen
Sopraansaxofoon        Lucie Jansen

     Belinda Kamps