De volgende deelnemers treden/traden dit jaar op in de orkestreeks van HRFSTWND

OP WACHT
voor 33 hoorns, 3 zangers en een fort

Op zaterdag 21 september start de herfst. En dit jaar start ook precies op die datum de serie HRFSTWND! In het kader van onze ontdekkingsreis naar nieuwe mogelijkheden en verbindingen sluiten we aan bij het unieke project voor 33 hoornisten, 3 zangers en … een fort: Fort Pannerden bij Doornenburg! 

Het is de eerste keer dat HRFSTWND in de open lucht plaats vindt, en het is de eerste keer dat we een heuse opera programmeren.
Alle inhoudelijke informatie over de voorstelling ‘Op Wacht’ kun je vinden op de website. HRFSTWND blaast hiermee de reeks voor 2019 in, op 21 september om 12:00 uur. 20190921 130530

 

 

 


TRIBUTE WIND ORCHESTRA 
Het Tribute Wind Orchestra (TWO) brengt originele harmoniemuziek van hoog niveau ten gehore.  Het orkest, bestaande uit  70 muzikanten uit Noord-Nederland, is een voortzetting van het eenmalige  dat vorig jaar te gast was in De Meenthe. Het orkest kent een  symfonisch harmoniebezetting en staat onder leiding van dirigenten Thom Zigterman (Akkrum) en Floris de Wever (Groningen). Onder hun leiding brengen de muzikanten een muzikale ode aan een select gezelschap vooraanstaande Amerikaanse componisten.De gevarieerde setlist bestaat o.a. uit werk van Alfred Reed (Vierde Symfonie) en James Barnes (Symfonic Ouverture).  Rustpunt in het concert is Sleep van Eric Whitacre, en de meer enerverende composities zijn van de hand van Frank Ticheli (Vesuvius) en John Mackay (Rumour for a secret King)  Saxofoniste Sietske Trinks is te gast bij het orkest en soleert in het Concerto for Sax and Winds van David Maslanka. The American Legacy wordt gepresenteerd door Ab Nieuwdorp, bekend van zijn dagelijks radio4programma “De Klassieken”.Laat u verrassen door de muzikale veelzijdigheid van de Amerikaanse harmoniemuziek, gespeeld door het Tribute Wind Orchestra 2019. orkestfoto TWO2019


HARMONIE SINT JAN WIERDEN
Harmonie Sint-Jan geeft met zijn naamstelling al duidelijk de hoek aan van waaruit de oprichting heeft plaatsgevonden. De laatste jaren is de vereniging echter van een puur katholieke club veranderd in een vereniging waarin alle gezindten aanwezig zijn en zich thuis voelen. 

Pianoduo Blaak

 

 

 

 

 

NOORD NEDERLANDS JEUGD ORKEST 
Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) is een symfonisch blaasorkest (harmonieorkest met uitgebreide bezetting) voor ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar. Het NNJO is een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De 70 orkestleden studeren aan de noordelijke conservatoria in Groningen, Zwolle en Enschede of aan de plaatselijke muziekscholen.
De doelstelling is om op een hoog muzikaal niveau te presteren en een positieve bijdrage te leveren aan de culturele ontwikkeling in Noord Nederland. Sinds maart 2012 staat het NNJO onder leiding van chef-dirigent Erik Janssen.

 Levy Pletting

 

 

 

 

 


Het Groot HRFSTWND ORKEST 
Sinds het ontstaan van HRFSTWND, in 2007, hebben de professionele symfonieorkesten in Gelderland en Overijssel een actieve rol gespeeld in de concertreeks. Het bekendste voorbeeld hiervan is de jaarlijkse vorming van het Groot HRFSTWND Orkest. Dit orkest wordt gevormd uit amateurmusici, met ondersteuning en coaching van de musici van Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Afwisselend organiseren deze orkesten dit project.
In 2019 ligt de organisatie van het Groot HRFSTWND Orkest weer bij Het Gelders Orkest, en het orkest zal dus optreden in de grote zaal van Musis in Arnhem. Het concert van het GHO is eigenlijk het voorprogramma voor het avondconcert van Het Gelders Orkest. Zeker een aanrader! 

Het Gelders Orkest: "Wij willen getalenteerde amateurmusici graag een zet in de rug geven en een breder podium bieden. Amateurmusici kunnen dan ook hun hart ophalen door deel te nemen aan Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest. In een aantal repetities worden zij gecoacht door onze musici van het orkest. Uiteindelijk komen amateur- en beroepsmusici samen in een grand finale met een concert in de Parkzaal van Musis. Het totale project bestaat uit repetities, coaching en uiteindelijk een concert in harmoniebezetting. In dit projectorkest kunnen de amateurmuzikanten en professionals sámen doen waar ze beiden intens van genieten: de allermooiste muziek spelen."Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest staat ditmaal onder leiding van dirigent Dick Bolt, bastrombonist van Het Gelders Orkest. 

 


FANFARE BEREDEN WAPENS 

FBWHarold Lenssen

 

 

 

 

 

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW) is een van de 2 regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht. Het orkest bestaat uit 22 muzikanten en verzorgt de muziek rondom militair ceremonieel. Naast de ceremoniële diensten geeft het orkest relatie- of goodwillconcerten in regio’s rondom landmachtkazernes. Dit doen ze om de goede contacten met de buurtbewoners in stand te houden. Verder speelt het orkest op taptoes in binnen- en buitenland. We zijn heel blij dat in 2019 de relatie met de Nederlandse Krijgsmacht in HRFSTWND weer is aangehaald. Binnen de blaasmuziek hebben de militaire orkesten een heel duidelijke voorbeeldfunctie en veel amateurmuzikanten hebben een grote affiniteit met deze professionele blaasorkesten. 

Solist in dit HRFSTWND concert is de getalenteerde trombonist Cas van Haperen Cas van Haperen web

 

GELDERS FANFARE ORKEST 

Het Gelders Fanfare Orkest (GFO) bestaat uit ongeveer vijfenzestig enthousiaste leden en komt uit in de hoogste divisie, de Concertdivisie. De leden zijn gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en beroepsmusici die lid zijn geworden van het GFO uit enthousiasme voor hun instrument en voor de fanfaremuziek. Behalve in het GFO spelen de leden veelal bij de muziekvereniging in hun eigen woonplaats. De repetities vinden eenmaal per 14 dagen plaats in Hattem. 
GFO
Het GFO promoot het fanfareorkest en de fanfaremuziek. Daarnaast levert het orkest een bijdrage aan het introduceren van vernieuwende elementen binnen de fanfaremuziek. Bijvoorbeeld door het verstrekken van compositieopdrachten en het spelen van werken van nieuwe componisten. Het orkest biedt haar muzikanten de uitdaging muziek te maken op zo hoog mogelijk niveau. 

Tijdens het HRFSTWND concert op 30 november staat het GFO onder leiding van gastdirigent Ivan Meylemans. Ivan Meylemans