In het voorjaar deden we een oproep aan talenten die op een bepaalde manier zijn opgevallen bij hun vereniging, tijdens hun examen of bij een solistenoptreden. HRFSTWND wil deze talenten graag een podium bieden, door hun een solistisch optreden in één van de HRFSTWND concerten te geven.
Twee jonge mensen staan daarom deze herfst in het spotlight. Ze treden beide op met professionele musici van de Nederlandse Krijgsmacht.

We stellen ze graag aan je voor!

Kayleigh van Leeuwen - altsaxofoon 
Kayleigh

"Ik ben Kayleigh en ik ben 16 jaar oud. Ik heb nu 4 jaar les van Jildou Renema. Ik ben begonnen op altsaxofoon, toen overgestapt naar de tenor en later ook de baritonsaxofoon; na een tijdje dat te hebben gedaan speel ik ook weer alt saxofoon! Mijn hobby's zijn: saxofoon spelen, piano spelen en paardrijden. 
Ik speel bij Oranje Grootegast, Noord Nederlands Jeugd Orkest en Muziekvereniging Oosterbroek."

Kayleigh is als solist te horen tijdens het HRFSTWND concert door het Royal Reeds rietkwintet, op zondag 3 november in het Rumpts kerkje in Rumpt (Gld.) Ze zal daar 'Pequena Czarda' spelen, van Pedro Itturalde, in een eigen arrangement van Ruud Extra, de fagottist van het kwintet.

Naast haar solistische bijdrage in HRFSTWND 2019 speelt Kayleigh ook in het Noord Nederlands Jeugd Orkest, dat op zaterdag 16 november zal optreden in het Parkgebouw in Rijssen

 

 

Cas van Haperen webCas van Haperen - trombone  

Cas van Haperen is geboren in 2001 en speelt sinds zijn negende jaar trombone. Hij krijgt tromboneles van Gerard de Krom aan de Nieuwe Veste in Breda. Verder speelt hij bij Harmonie Euphonia Teteringen en zingt hij bij het Sacramentskoor Breda.

Hij heeft drie keer meegedaan aan het Prinses Christina Concours. In 2013 won hij de 3e prijs op het junior concours en in 2019 heeft hij daar de CHV, Circle of Talentprijs gewonnen op het reguliere concours, dit houdt in dat hij een masterclass van de beroemde trombonist Jörgen van Rijen krijgt. Daarnaast heeft hij meerdere malen als solist opgetreden met strijkorkest De Camera, Euphonia Teteringen en met de Pianiste Elena Yefanova. Ook speelde hij mee met diverse projecten: het Breda’s Festivalorkest, jeugdsymfonieorkest Viotta in Den Haag, Brabant Synfonia, de Torenblazers Breda, Trombonekwartet Nieuwe Veste Breda en Symfonieorkest De Camera. Met het Sacramentskoor heeft hij gezongen in beroemde kerken zoals de Westminster Abbey, St Pauls Cathedral, St Martin in the fields, Windsor Castle, Berliner Dom en de St Janskathedraal in Den Bosch. Ook voert het koor elk jaar de Mattheus Passion uit in verschillende plaatsen in Nederland.

Het hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe was het afleggen van het C-bijzonder examen aan de Nieuwe Veste in juni 2018. Hij slaagde met twee keer een 9 en een keer een 8,5. Naar aanleiding van dit examen ontving hij de Jan de Breetprijs: een geldbedrag van 750 euro te besteden aan zijn muzikale ontwikkeling.

Op 26 maart 2020 gaat Cas het D-Bijzonder examen trombone afleggen. Dit is de hoogst haalbare graad binnen de muziekschool. Hij vult dan een programma van ongeveer een uur met composities van onder andere Lars-Erik Larsson, Launy Grondahl, Jacob ter Veldhuis en Eugène Bozza.

Cas is als solist in HRFSTWND te horen in het concert dat op 30 november wordt gegeven door de Fanfare Bereden Wapens, in de Veluvine in Nunspeet. Met dit professionele orkest zal hij de 'BALLADE pour Trombone Ténor et Orchestre', Opus 62, 1944 van Eugène  Bozza (1905-1991) uitvoeren.