Muziek, en vooral zélf muziek maken, draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Hoe sluit je aan bij de beleving van kinderen en hoe laat je hen samenwerken? Waar haal je speelmateriaal vandaan, hoe organiseer je optredens en hoe zorg je ervoor dat kinderen geboeid blijven? We helpen graag met het Spelenderwijsorkest!

Nederland kent veel orkesten, (kinder)koren, muziekscholen en andere cultuuraanbieders. Veel van deze instellingen ondersteunen het Spelenderwijsorkest. Kinderen die tijdens schooltijd ervaren hoe bijzonder het is om samen muziek te maken, moeten daarvoor ook buiten schooltijd de kans krijgen.

Steeds meer instellingen zijn in staat om het samenspelen ook na schooltijd voort te zetten. Het plezier zit in het ontdekken, bedenken en samen spelen van muziek. 

Muziekverenigingen, muziekscholen, docentencollectieven en basisscholen bepalen natuurlijk zelf hoe hun Spelenderwijsorkest eruit ziet, maar het plezier van samen spelen staat centraal! Daarom zijn optredens ook zo belangrijk en die willen we samen met jullie organiseren!

Wij zijn:

spelenderwijsorkestspelenderwijsorkestspelenderwijsorkestspelenderwijsorkestspelenderwijsorkestspelenderwijsorkest

 

2018 Musidesk Rijnbrink