Muzikanten uit de regio brengen klassieke harmoniemuziek

De Wijk/ Steenwijk - Het eerste project van het nieuwe projectorkest Tribute Wind Orchestra gaat op 1 september van start. De bijna 70 deelnemers uit heel Noord-Nederland gaan in de repetitielocatie van muziekvereniging Apollo De Wijk aan de slag met uitdagend repertoire van vooraanstaande Amerikaanse componisten.  Dit grote harmonieorkest is een initiatief van dirigenten Thom Zigterman (Akkrum),  Floris de Wever (Groningen) en Jeannet Boverhof (Beilen) en bereidt zich voor op een eenmalige (première)concert in RABO Theater De Meenthe Steenwijk op zondagmiddag 6 oktober.

Zo staan de Fourth Symphony van Alfred Reed,  Symphonic Overture van James Barnes en Sleep van Eric Whitacre op het programma. Saxofoniste Sietske Trinks soleert in het eerste deel van het Concerto for Saxophone and Winds van David Maslanka.  Het werk The Rumor of a Secret King (2018) van John Mackey beleeft een Nederlandse première tijdens het eenmalig concert dat onder de titel The American Legacy op zondagmiddag 6 oktober plaatsvindt in RABO Theater De Meenthe in Steenwijk. Het concert maakt deel uit van de concertserie HRFSTWND 2019. 

Kaarten voor dit concert zijn al te reserveren via www.demeenthe.nl/theater/voorstellingen/tribute-wind-orchestra-american-music/

orkestfoto TWO2019

Foto: groepsfoto deelnemers Tribute Wind Orchestra 2019 (foto: Theo Boonstra)