We informeren je graag over besluiten die Rijnbrink neemt rondom de aanpak van het coronavirus. Deze maatregelen raken ook Musidesk. We snappen ook dat je steeds nieuwe vragen hebt; daarom hebben we een aantal websites voor je op een rij gezet, waar je informatie uit de eerste hand kunt lezen. En natuurlijk raden we je aan om de nieuwsberichten nauwgezet te volgen, zodat je op de hoogte bent van de stappen die in de Cultuursector worden gezet. 

Protocollen voor verenigingen? Wend je tot de KNMO!
De KNMO heeft zich in de afgelopen maanden hard gemaakt om voor de hele (amateur) blaasmuzieksector protocollen te schrijven; hiermee staat zij in nauw contact met mensen van zowel het RIVM als de Rijksoverheid. Heb je vragen over corona en de invulling van het protocol bij jouw vereniging of in jouw gebouw? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Musidesk en corona

Wij vragen je om rekening te houden met het onderstaande:  

Dienstverlenging Musidesk weer opgestart 

Bij Musidesk blijft de dienstverlening doorgaan, maar er zijn wel weer meer mensen die vanuit huis werken. We zijn ook open voor bezoekers, maar we dringen er echt op aan dat iedereen zich aan de volgende regels houdt: 
- bezoeken kan alleen op afspraak; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel dus even vooraf met onze frontoffice; kom je alleen iets afhalen of brengen? Dan hoef je geen afspraak te maken.
- onze openingsuren voor klanten zijn hier te vinden
- we ontvangen maximaal 2 bezoekers tegelijk
- geef vooraf even aan waarvoor je komt, zodat  we materiaal klaar kunnen leggen
- volg de adviezen van ons personeel op en kom niet als je klachten hebt
- draag een mondkapje zodra je met één van onze medewerkers in contact bent

We zijn bereikbaar via telefoon ( 088-1970306)  en e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), volgens de normale kanalen en volgens de reguliere openingstijden.
 

Postversturing en lijndienst weer mogelijk 

Musidesk verzendt de materialen weer via de lijndienst, voor de leden bij wie dit gebruikelijk is. Je kunt dus je materialen in je 'eigen' bibliotheek ophalen en retourneren. 
Voor leners buiten Gelderland en Overijssel verandert er niets en wordt alles per post afgehandeld.

Quarantaine van het materiaal

De bibliotheken hebben inmiddels de quarantaine-tijd voor het materiaal ingetrokken. Wel is nog steeds belangrijk dat je zoveel mogelijk met handschoenen werkt en voor en na die tijd goed de handen wast.      

Heb je vragen over dit bericht? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Wij zullen je mail dan zo snel mogelijk beantwoorden. Kijk ook eens op onze pagina met 'veel gestelde vragen'; misschien staat jouw vraag er wel tussen!

Advies en projectleiding

De adviseurs en projectleiders van Musidesk werken veel thuis, maar zijn telefonisch en per mail bereikbaar:
Joop Boerstoel: 06-53801881 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ria Kornet: 06-51997161 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wout Ligterink: 06-20775951 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Anne Marie Roetgerink: 06-82328445 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adriënne Versteegen: 06 82 67 27 98 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(Tijdelijk afwezig ivm zwangerschapsverlof)

Landelijke Dienstverlening Bladmuziek

Bij vragen over de Landelijke Dienstverlening Bladmuziek kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FASO Dienstverlening

Ook de dienstverlening van de FASO is weer actief.Bij vragen over de FASO, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemene actuele informatie 

Voor verenigingen vanuit de KNMO is dit te vinden op: https://www.knmo.nl/knmo-over-coronavirus/ 

Voor dirigenten vanuit de BvOI is dit te vinden op:  https://bvodi.nl/blog.asp?id=847 (leden kunnen ook verder kijken binnen het inlog-gedeelte)

Voor algemene informatie en onderzoeksvragen rondom de culturele sector kun je kijken bij LKCA: https://www.lkca.nl/ 
LKCA is ook heel geïnteresseerd in jouw situatie en stuurt hierover regelmatig vragen rond. Door hierop te reageren, krijgen we de problemen in de culturele sector duidelijk in beeld.

Voor wetenschappelijk onderbouwde informatie voor musici in het coronatijdperk kun je lezen over onderzoeksproject VirMus, een initiatief van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, ondersteund door de grote Nederlandse orkest- en korenorganisaties en uitgevoerd door de TU Delft: www.VirMus.nl 

Bij Cultuurconnectie is een meldpunt ingericht, waar je je issues kunt inbrengen: https://www.cultuurconnectie.nl/actueel/nieuws 
C
ultuurconnectie heeft bovendien ism KNMO en Koornetwerk een protocol opgezet voor de herstart van muzieklessen en eventuele repetities / optredens: https://www.cultuurconnectie.nl/actueel/nieuws/covid-19-pandemie/branchespecifiek/protocol

Daarbij verwijzen we ook graag naar de algemene pagina van Rijnbrink, waar ook alle informatie over en rond bibliotheken is te vinden: https://www.rijnbrink.nl/updates-coronavirus