Ieder kwartaal een – gratis te downloaden – koraal

Speciaal voor jou als lid van Musidesk publiceren we vier keer per jaar een gratis te downloaden Hymn Tune Arrangement! Een koraalbewerking voor harmonie, fanfare of brassband.

Veel orkesten beginnen hun repetitie met een koraal om ‘in te spelen’, bij wijze van warming-up of als orkestscholing. Daarbij kan worden gewerkt aan bijvoorbeeld klank, articulatie, zuiverheid, frasering en dynamiek. Ook worden koralen veel gespeeld bij herdenkingen, huwelijks- en uitvaartplechtigheden of kerkdiensten.

Met de invoering van het nieuwe Liedboek in 2013 in veel Protestantse kerken werd het aantal liederen enorm uitgebreid. Hierdoor ontstond er een tekort aan bruikbare arrangementen voor blaasorkesten. Om hier op in te spelen bieden we je vier keer per jaar een Hymn Tune Arrangement, onder redactie van dirigent en trombonist Dick Bolt. Gerenommeerde componisten en arrangeurs zoals Jacob de Haan, Jan Bosveld en Teun Juk hebben hun medewerking hieraan toegezegd.

Net als in de populaire ‘Zeven Koraalbewerkingen’ (De Haske, 1988), hebben deze Hymn Tune Arrangements een langer voor- of naspel. Met soms een tegenstem voor bijvoorbeeld trompet.

Hymn Tune Arrangements N1

Jacob de Haan arrangeerde het eerste Hymn Tune Arrangement. Het heet ‘Lobet den Herren alle, die ihn ehren’ (Lied 202 en 304).

Klik hier voor meer informatie, een luisterfragment en de partijen!