Op donderdag 1 oktober heeft de veiligheidsregio aan de Hanzehof in Zutphen ontheffing verleend en daarmee toestemming gegeven om de geplande voorstellingen door te laten gaan. Dat geldt ook voor het Hanzefestival op 18 oktober. Vol enthousiasme, maar ook zeer bewust van de verantwoordelijkheid rondom de veiligheid, gaan we het avontuur aan. En de deelnemers met ons. Helaas heeft één van de toppers van 2018 - het Twents Jeugd Harmonie Orkest olv Kimmy Reef - zich moeten terugtrekken. Het orkest bestaat uit ruim 65 spelende jongeren, die het niet veilig vinden om hun optreden nu te verzorgen. We hebben veel respect voor deze keuze, want hoe moelijk is het om wéér een optreden aan je voorbij te moeten laten gaan... We hopen écht dat ze er de volgende keer weer bij zullen zijn, want wat wás het een feestje met hen in 2018! Toppers!!!

De Buitensociëteit van De Hanzehof biedt op dit moment plaats aan ruim 150 bezoekers, die allemaal op veilige afstand van elkaar kunnen genieten van de voorstellingen, en dus ook van de optredens tijdens het Hanzefestival. Kaarten zijn op 18 oktober te koop voor 10 euro, aan de zaal; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Uiteraard geldt wel: vol = vol, wanneer het maximum aantal is bereikt. Dit wordt door onze medewerkers goed in de gaten gehouden.
Tussen elk optreden gaat iedereen (zowel de deelnemers als het publiek) de zaal uit, zodat er geventileerd kan worden. Ook tijdens de optredens zal de ventilatie aan staan; het is dus aan te raden om een warm vest mee te nemen! Gedurende de dag kunnen er hapjes en drankjes worden gekocht bij de coronaproof-cateringpunten in De Hanzehof.

Heb je vragen over je bezoek aan het Hanzefestival? Schroom dan niet om te bellen of mailen met Ria Kornet: 06-51997161 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.