Donkere tijden, een nieuwe lockdown; in deze corona-tijd valt het voor veel mensen niet mee om de moed er in te houden. Ook wij hebben de teleurstelling ervaren van het moeten annuleren van toffe activiteiten. Maar.. we blijven vooruit kijken en omzien naar tijden die beter zijn en waarin we in elk geval weer volop met elkaar kunnen musiceren.
En daarom hebben we weer wat ideetjes uitgewerkt! Want we gaan er echt van uit dat we in 2021 op een bepaald moment weer ├ęcht met elkaar gaan musiceren. 

Allereerst de nieuwe serie 'Ieder kwartaal een koraal', waarvan de eerste in oktober 2020 is verschenen. Speelbaar voor vrijwel alle niveaus en bezettingen!

Ten tweede de belofte die we deden, om na het Hanzefestival het werk 'Covidium'  van Jan Bosveld gratis downloadbaar te maken. Hier kun je dat vanaf nu doen! Covidium is er ook voor diverse bezettingen op maat geschreven.

En tot slot: 'Wiener Strauss', een splinternieuw werk voor de jeugd/beginners, van Ivo Kouwenhoven. Musidesk heeft Ivo gevraagd om een medley samen te stellen voor Nieuwjaar, gebaseerd op de Weense traditie. Dit werk is opgenomen bij de Spelenderwijs-liedjes, gratis te downloaden en te gebruiken voor vele combinaties. Jouw jeugdorkest kan dit bijvoorbeeld gebruiken samen met het schoolorkest, maar je kunt het ook gebruiken om de jeugd samen te laten werken met het 'groot' orkest. 

Natuurlijk bieden we ook nog steeds de twee werken aan voor houtensemble en koperensemble met slagwerk: Celebration en Rumble in the City

We wensen jullie heel veel plezier met de voorbereidingen en hopen hiermee weer een muzikaal lichtpuntje te hebben gebracht! Hopelijk is het moment van uitvoering niet meer al te ver weg!