Musidesk nodigt je uit voor de

Online praatsessie “Inclusieve muziekverenigingen”

Zaterdag 3 juli, 10.00 – 11.30 uur (via Zoom)

Met als speciale gast: Jelle Roeper

De inclusieve muziekvereniging
Vanuit onze visie* is de ‘inclusieve muziekvereniging’ een vanzelfsprekendheid die ondersteuning behoeft. Het biedt namelijk nieuwe kansen en mogelijkheden voor elke muziekvereniging. Natuurlijk roept het ook vragen op zoals:

  • Wat is een inclusieve muziekvereniging?
  • Wat moet je daar voor doen?
  • Wat betekent dat financieel?

Maar de belangrijkste vraag is misschien wel: waarom zou je het niet doen?

Jelle Roeper
Musidesk heeft Jelle Roeper, landelijk coördinator Music Unlimited, uitgenodigd om jullie mee te nemen in de recente ontwikkelingen. Een visie op inclusie heeft veel overeenkomsten  met een visie op de maatschappelijke relevantie van muziekverenigingen en verwante organisaties. Ook kan Jelle koudwatervrees wegnemen aan de hand van goede voorbeelden en geeft hij tips voor bijvoorbeeld samenwerkende partijen en ondersteunende financiers. 
Of zoals Jelle graag zegt: “het is eenvoudig om betekenisvolle dingen te doen en muziekverenigingen kunnen daar een geweldige maatschappelijke rol in spelen”. En dat sluit mooi aan bij ons voornemen om ‘bij te dragen aan een laagdrempelig muzikaal aanbod voor iedere burger’.

Voor wie
We raden deze sessie van harte aan bij iedereen die binnen een muziekvereniging meedenkt over de rol in de (lokale en regionale) gemeenschap. Niet alleen wanneer je nog in een heel verkennend stadium bent, maar ook als je al ervaringen hebt opgedaan die je met ons wilt delen. Wees welkom en geef deze uitnodiging vooral ook door aan mensen van wie je denkt dat ze er interesse in hebben!

Aanmelden
Het bijwonen van de praatsessie is gratis, maar we zien wel graag je aanmelding tegemoet, zodat we je de Zoomlink kunnen sturen.

Graag even een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv aanmelding praatsessie inclusieve muziekverenigingen.

* Musidesk Rijnbrink maakt zich sterk om de creativiteit die in ieder mens schuilt een leven lang te stimuleren en te faciliteren. Wij zijn expert op het brede gebied van muziek en dragen bij aan een laagdrempelig muzikaal aanbod voor iedere burger.