Muziek overbrugt afstand en biedt de kans om ontmoetingen met anderen aan te gaan. Laat je verassen en geniet van het gevoel van saamhorigheid dat muziek kan creëren. Wist je dat heel veel componisten muziek voor verschillende bezettingen hebben geschreven? Nu eens uitgevoerd door een klein ensemble, dan weer door een groter orkest. Beleef een uniek HRFSTWND concert in Veluvine.  

Tijdens dit HRFSTWND concert zullen de Buma Blaasmuziek Awards worden uitgereikt aan Franco Cesarini en Harrie Janssen. Zij zijn bovendien op de vrijdag 'live' te ontmoeten bij Musidesk in Deventer, tijdens de sessie 'Meet the Composers'.

De focus van het programma tijdens de concertavond ligt op de  genoemde Award-winnaars. Het orkest van Psalm 150 zal één van de nieuwste composities van Harrie Janssen uitvoeren, terwijl de Jouster Fanfare Franco Cesarini in de spotlight zet.

Cesarini Janssen

De BUMA Blaasmuziek Awards worden jaarlijks uitgereikt aan componisten / dirigenten die een bijzondere bijdrage aan de blaasmuziek hebben geleverd, zowel in Nederland als daarbuiten.

Naast dit bijzondere eerbetoon is er tijdens het concert ruimte voor bijzondere composities en solisten, die er met elkaar voor zorgen dat het HRFSTWND concert een unieke belevenis wordt.

Jouster Fanfare, Joure
dirigent: Siemen Hoekstra

De Jouster Fanfare is opgericht in 1961 en staat sinds 2011 onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra. Het niveau van het orkest is 1e divisie, het hoogste amateurniveau. Binnen de vereniging uit Joure is er een A- en B-orkest; de jeugd en beginners kunnen leren musiceren in het B-orkest en stromen geleidelijk door naar het ‘grote orkest’. Het 52 leden tellende A-orkest brengt muziek in alle vormen ten gehore, afgestemd op het soort concert wat er plaatsvindt. Dit houdt in dat het orkest breed inzetbaar is en zich ook laat horen in kleinere ensembles. Van koralenconcerten tot het WMC, van galaconcerten tot aan de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen, dat houdt hen scherp met altijd in gedachte: het leveren van muzikale kwaliteit. 

P1300297

Programma:

 • Modena... a Tribute - Hans van der Heide
 • Hoop - Louis van Dijk, arr. Hans van der Heide
 • Streets of London - Ralph McTell arr. Derek Ashmore/Marten van der Wal
  Solist: Miriam Kouwenhoven (baritonsaxofoon)
 • Scènes de Ballet - Oscar van Hemel
 • Sunrise at Skanderborg Sö - Hendrik de Boer
 • Glorious Fanfare - Franco Cesarini
 • Arizona - Franco Cesarini
 • Shintro - Peter Kleine Schaars (wereldpremière)

Fanfareorkest Psalm 150, Dinxperlo
dirigent: Tijmen Botma

Het A-orkest van ‘Psalm 150’ speelt al meer dan 20 jaar op het hoogste niveau en heeft daardoor in de fanfarewereld grote naamsbekendheid verworven. Het orkest behaalde meerdere eerste prijzen met onderscheiding en nam vijf keer deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC), het podium voor de beste blaasorkesten in de wereld. Het orkest staat onder leiding van dirigent Tijmen Botma, die in zijn dagelijks leven chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is en hoofdvakdocent HaFaBra-directie aan het conservatorium van Groningen.

Psalm 150 Dinxperlo

Programma: 

 • Call for Liberty - Yves Wuyts
 • Tuba Concerto - Legend of a Big Friendly Giant – Kevin Houben
  Solist: Robbert Vos (euphonium)
 • delen uit: The Wild Hare – Harrie Janssen
  Verteller: Frans Limburg

Het concert zal worden gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Ab Nieuwdorp

Dit HRFSTWND concert is onderdeel van de Fanfare Repertoire en -Netwerkdagen, georganiseerd door Stichting CRON met partners