Afgelopen week hebben 8 musici van Banda Boyeros en hun muzikaal leider Daya Aceituno een bezoek gebracht aan Nederland.
Directe aanleiding voor deze uitnodiging vormde de video welke deze band in juni 2021 stuurde t.g.v. het jeugdorkestenfestival Overijssel georganiseerd door Musidesk en OBM.
Deze band gaf toen een fantastische inkijk in de wijze waarop zij het thema ‘Let’s Party’ omzetten in muziek en beweging.

Via Musidesk kwam deze via video ook terecht bij een van haar partners, het Wereld Muziek Concours Kerkrade. Voor hun programma ‘WMC Academy’ was men op zoek naar interessante groepen uit het buitenland voor o.a. een tournee langs vele basisscholen in Kerkrade en omgeving. Zo was er naast de Banda Boyeros o.a. ook een brassband uit Oeganda (Brass for Africa) uitgenodigd.

image1
Banda Boyeros met o.a. Bart Alofs ('Meer Harmonie in de Samenleving'), Joop Boerstoel (Musidesk Rijnbrink).

'Meer harmonie in de samenleving'

De bijdrage van Banda Boyeros resulteerde in een fantastische en onvergetelijke bijdrage aan het programma ‘Meer Harmonie in de Samenleving’ waarin ze kinderen hebben laten kennis maken met de Cubaanse muziek en cultuur. En niet alleen de kinderen, ook buurtbewoners, ouders en niet te vergeten de leerkrachten werden betrokken en tot dansen en zingen aangespoord door het aanstekelijke enthousiasme van de band.

Daarnaast leverde de band ook een bijdrage aan de openingsmanifestatie op donderdag 6 juli, verzorgde het een gastoptreden in Gaia Zoo en werd een bezoek gebracht aan een repetitie van de fameuze Black Dyke Brass Band. Uiteraard was er ook tijd en ruimte voor een beetje ontspanning. Zo stond o.a. een bezoekje aan Maastricht op de agenda.
Vermoeid maar met mooie herinneringen (en een set boomwackers) voor het leven is de band zondagmorgen teruggevlogen naar Havana.

image0
Muzikant Banda Boyeros met schoolkinderen

image2
Bart Alofs met Daya Aceituno

foto 4
Docent met kleurcodes voor boomwackers