Op zondag 16 oktober a.s. zal er voor het eerst sinds 4 jaar weer een Hanzefestival worden gehouden. En er is nieuws onder de zon:

  • Musidesk en MBGF organiseren het festival voor de eerste keer samen
  • Inhoudelijk staat het festival in het teken van lichte muziek
  • De deelnemers - met name dirigenten - krijgen inhoudelijk voorzorg en nazorg aangeboden door de juryleden, om zo een optimale performance te brengen 

De MBGF telt in haar ledenbestand een behoorlijk aantal bigbands en blaasorkesten die zich toeleggen op lichte muziek. Voor deze leden is tot nu toe eigenlijk nooit een aanbod geweest; dit wilde de bond graag rechtzetten. Samen met Musidesk - en in overleg met de aangetrokken juryleden - is het concept uitgewerkt voor het festival dat op 16 oktober de vuurdoop zal hebben.
Voor dirigenten en orkesten binnen de blaasmuziek (en daarbuiten) die zich professioneel bezig houden met lichte muziek is er behoefte aan een 'serieus' evenement waar de uitvoeringspraktijk van de lichte muziek op waarde wordt geschat en beoordeeld. De juryleden - Jos Pommer en Koos Mark, met medewerking van Patrick Curfs - beschouwen hun werk voor het festival als een manier om een grotere ambitie vorm te geven, namelijk: de uitvoeringspraktijk van de lichte muziek binnen de amateurblaasmuziek serieuze aandacht en podium te geven.
Musidesk en de MBGF ondersteunen en faciliteren dit heel graag!

Natuurlijk kun je het Hanzefestival ook weer komen bezoeken in de Buitensociëteit van de Hanzehof. Je weet wel, die magisch prachtige zaal waar álle muziek alleen al door de entourage beter klinkt! Ben je (blaas)muziekliefhebber en benieuwd wat jouw medemuzikanten bereiken met de mooiste hobby die er is? 
We starten om 11:00 uur en naar verwachting zal het einde rond 17:00 uur zijn. Je kunt terplekke je kaartje kopen voor 10 euro (zowel contant als pin mogelijk). Hiervoor kun je 4 concerten meebeleven, tips en tops van de jury beluisteren en heel veel mensen ontmoeten. Eén en al inspiratie, dus!

Ben je erbij op 16 oktober?