Muziekeducatie regio Noord-West Veluwe

Op vrijdag 11 november 2022 speelt de interactieve voorstelling ‘Help! De taart staat in brand!’, in theater Veluvine in Nunspeet. Onder begeleiding van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) neemt de verteller Freek van der Heide het publiek mee in het verhaal van Dries de Draak en zijn grote wens.

Dit educatieproject is een samenwerking tussen initiatiefnemer stichting CRON en Cultuurkust (lokale productie). Help! De taart staat in brand! is een muzikaal beeldverhaal voor iedereen. Een prachtige voorstelling bomvol muziek en met een verhaal over respect en hoop. Creatief bedenker Simon van Hoecke heeft muziek, illustratie en test onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Op vrijdag 11 november om 10:00 uur aanstaande voert het Nationaal Jeugd Fanfare orkest o.l.v. Simon van Hoecke deze voorstelling uit. Ook jonge musici uit de regio werken mee aan dit prachtige educatieve project. De bladmuziek voor deze voorstelling is door Musidesk Rijnbrink beschikbaar gemaakt. 
Wil je de voorstelling bijwonen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De hele week van 7 t/m 11 november staat in het teken van (blaas)muziekeducatie. Leerlingen uit de omgeving hebben les gehad op verschillende instrumenten en vormen samen een orkest. 
Dinsdag 8 november geven de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van basisschool De Morgenster een concert in theater Veluvine in Nunspeet. Dit concert begint om 11.00 uur en iedereen is welkom.
Woensdagmiddag 9 november is er een symposium: ‘Meer Muziek in de Klas Noord-West Veluwe’, ook in theater Veluvine in Nunspeet. Een inspiratiemiddag gericht op muziekeducatie, door deskundigen uit het werkveld. Musici geven workshops en er worden ervaringen gedeeld en handvatten aangereikt om muziekeducatie te versterken en vergroten.
Meer informatie nodig? Ga naar www.cultuurkust.nl