Op zaterdag 17 juni 2023 en zaterdag 24 juni 2023 vonden de Jeugdfestivals plaats in Overijssel en in Gelderland. Beide festivals waren erg succesvol en de inschrijvingen zaten in korte tijd al vol.

Beide festivals kenmerkte zich door naast muziek te focussen op creativiteit, samenspel en het luisteren naar elkaar. In blokken van 3 optredens per keer lieten de deelnemers zich van hun beste kant zien. Vervolgens kreeg iedereen een mooi juryrapport uitegereikt vol met tops en tips, een aandenken en natuurlijk een welverdiende prijs.

Jeugdfestival Overijssel - Muziek maken is een kunst

In het theater van het Kulturhus Borne was het de beurt aan de Overijsselse leerlingorkesten. Met behulp van prachtige filmpjes en presentaties aangevuld met 'live painting' en theater werd muziek en kunst verbonden tot één geheel. Maar liefst 12 orkesten traden op en kregen een mooi juryrapport van de juryleden: Gerd Wensink en Ruben Maathuis.

Daarnaast waren er voor de deelnemers twee workshops georganiseerd: 

  • Improvisatie onder leiding van Jelske Hoogervorst (met medewerking van Floor Wittink en Tessa Zoutendijk).
  • Zang onder leiding van Timmy van Lingen.

FKS00507

Jeugdfestival Gelderland - Castles & Fantasies

een hele bijzondere en leuke ervaring voor zowel onze jeugd als volwassen leerlingen.

De locatie bij Kasteel Huis Bergh leende zich perfect voor het thema Castels & Fantasies! Op deze zonovergoten dag hebben we genoten van prinsessen, ridders, prachtige muziek, vertellers en gevechten met boomwhackers.

Creativiteit en muzikaliteit was volop aanwezig. Alle 9 orkesten kregen een prachtige herinnering en prijs mee naar huis en een mooi juryrapport van de juryleden: Suzanne Welters en Marieke van Ruitenbeek.

FKS02255

Samenwerking

Speciale dank gaat naar alle vrijwilligers die deze jeugdfestivals mogelijk maken. Het jeugdfestival in Overijssel in samenwerking met de OBM (Overijsselse Bond van Muziekverenigingen). Het jeugdfestival in Gelderland in samenwerking met de MBGF (Muziekbond Gelderland-Flevoland).

De workshops op 17 juni zijn mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.