HRFSTWND SOUNDTRIP EXPERIENCE XXL

Een non-stop beleving van klank, licht en ruimte

Zaterdag 15 oktober 2016 zal alles wat je dacht van muziek veranderen. De Eusebius in Arnhem is dan het toneel van het grootste experiment dat ooit met live muziek is gedaan: 250 muzikanten, van prof tot beginnende amateur, smelten samen in één groot anderhalf durende muziekbelevenis met als titel de HRFSTWND SOUNDTRIP EXPERIENCE XXL.

Een kleine uitleg: HRFSTWND is de concertreeks voor de beste blaasorkesten. Deze concertreeks start de tiende editie en vandaar dit bijzondere evenement. SOUNDTRIP is de revolutionaire werkwijze van dirigent, componist en alleskunner Carlo Balemans en een EXPERIENCE zal het zeker worden met 250 muzikanten vandaar XXL.

Wie doen mee? Ten eerste Het Gelders Orkest! Dit fantastische orkest is natuurlijk het vlaggenschip van de avond. Twintig topmusici van Het Gelders Orkest gaan spelen met muziek, net als alle andere muzikanten die avond.

Natuurlijk doen ook orkesten mee die HRFSTWND groot hebben gemaakt: Philharmonie Gelre, het prachtige harmonieorkest van Arnhem en omgeving en CMH uit Hattem, de fanfare nieuwe stijl waar Carlo Balemans zelf al meer dan twintig jaar dirigent van is. Orkesten die inmiddels tot de vaderlandse top behoren door juist nieuwe wegen in te slaan.

Maar niet alleen doorgewinterde orkesten doen mee. Ook Spelenderwijsorkesten, muzikantjes die nog maar één of twee jaar les hebben gaan echt meedoen! Drie van die orkesten, uit Zevenaar, Oosterhout en Wijchen gaan gewoon meespelen en Carlo zorgt ervoor dat ze hun partijtje kennen.

Ook aan het vocale aspect wordt gedacht: Koorschool Arnhem komt met vijftien zangers en twintig scholieren van het Candea College uit Duiven die muziek als examenvak hebben nemen deel aan deze grootse muzikale zoektocht naar de kern van samen muziek maken.

En nu jij. Wil je dit meemaken en opgaan in een non-stop Experience van klank, licht en ruimte? Zien en ervaren dat het mogelijk is: professionals en amateurs en beginnende muzikantjes in één grote artistieke topproductie? Voor slechts € 10,- kun je erbij zijn, je mag dan vrij rondlopen in de Eusebius (evenals veel muzikanten), de bar blijft open tijdens het concert en natuurlijk mag je ook gewoon je kussen meenemen en een eigen plekje zoeken. Voel je vrij!

Kaarten bestel je door op HRFSTWND Sountrip Experience XXL te klikken.