Niemand zal ontkennen dat de keuze van het repertoire, dus welke muziek je speelt in een orkest, een heel belangrijke factor is. Maar het antwoord op de vraag: “Wat is in essentie goed repertoire?” is ingewikkeld. De keuze voor passend repertoire hangt samen met tal van andere factoren, zoals de bezetting, het niveau en het profiel van een orkest  en de visie van een dirigent.
Bovendien valt over smaak niet te twisten…of toch wel?

Tijdens het Fanfare Repertoire Festival op zaterdag 30 november maakt het Expertisenetwerk Amateurmuziek een start met een repertoire community. Mensen uit alle geledingen van het HaFaBra netwerk zijn van harte welkom om met elkaar na te denken over de vraag hoe we ervaring en kennis over repertoire kunnen delen en daarmee orkesten kunnen helpen om van binnen uit tot passend repertoire te komen.  Wil je hier ook over meedenken? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (graag voor 16 november).

Datum: zaterdag 30 november
Tijd: 13.30 - 15.30 uur
Locatie: De Veluvine te Nunspeet

Achtergrond

De repertoire community is een initiatief van het Expertisenetwerk Amateurmuziek, waarin de organisaties LKCA, KNMO, Musidesk en WMC zich verenigd hebben. Zij hebben repertoire benoemd als een van de belangrijkste peilers onder de Nederlandse blaasmuziek. De opbouw van een repertoire community is een van de middelen om daaraan te werken.