Deze Jeugdfestivals zijn speciaal georganiseerd om beginnende muzikanten een podium te geven om hun muzikale talenten te laten horen en zien. Er is een festival in Overijssel en één in Gelderland met ieder een eigen thema en op sfeervolle locaties.

Jeugdfestival Gelderland

Castles & Fantasies

Datum : zaterdag 24 juni 2023 
Locatie  : Kasteel Huis Bergh, ’s-Heerenberg 
Informatie & Inschrijving  : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het thema in Gelderland dit jaar is ‘Castles & Fantasies’. Ook hier kunnen de jeugdorkesten zich creatief uiten in zowel de muziek als in de presentatie.
In blokken van 3 orkesten per keer wordt er opgetreden. Naast het optreden is het luisteren naar elkaar ook een onderdeel van dit festival. Een deskundige jury zal op een interactieve manier tops en tips geven waar het orkest zich verder mee kan ontwikkelen. Dit festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Muziekbond Gelderland-Flevoland (MBGF).

Meer informatie

Jeugdfestival Overijssel

Muziek maken is een kunst!

Datum : zaterdag 17 juni 2023
Locatie : Kulturhus De Bijenkorf, Borne
Informatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (deze editie zit vol, inschrijven is niet meer mogelijk)

Het thema in Overijssel dit jaar is ‘Muziek maken is een kunst’. Dit thema is gekozen om jeugdorkesten zowel muzikaal als in presentatie uit te dagen.
In blokken van 3 orkesten per keer wordt er opgetreden. Naast het optreden is het luisteren naar elkaar ook een onderdeel van dit festival. Een deskundige jury zal op een interactieve manier tops en tips geven waar het orkest zich verder mee kan ontwikkelen. Dit festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM).

Meer informatie

NIEUW Musidesk Inspiratiedag

Speciaal voor de deelnemers van de jeugdfestivals

Datum : zaterdag 4 maart 2023 
Locatie : Musidesk Rijnbrink, Hunneperkade 70, Deventer 
Informatie & Inschrijving   : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Speciaal voor de deelnemers van de bovenstaande jeugdfestivals organiseren we een inspiratiedag bij Musidesk. Wat gebeurd er allemaal voordat een muziekstuk op de lessenaar staat? Hoe maakt een componist een muziekstuk? En hoe zet je een heel programma in elkaar voor (bijvoorbeeld) een festival?
De Musidesk Inspiratiedag is naast een leerzame dag een dag vol tips, ideeën en natuurlijk een geweldig manier om je als orkest, met z’n allen, voor te breiden op het jeugdfestival.

Meer informatie over deze Musidesk Inspiratiedag volgt. Ben je enthousiast? Meld je dan vast aan!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.