Trombonist bij Phion en dirigent bij verschillende verenigingen.

Christian werd geboren in 1969 in Winterswijk. Sinds 1990 is hij als trombonist verbonden aan Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.. Hij studeerde trombone aan de conservatoria van Enschede bij Gerrit Boomsma en in Rotterdam bij George Wiegel waar hij in 1993 Cum Laude afstudeerde als Uitvoerend Musicus.

Naast zijn werk in het orkest speelt hij in Het Nederlands Trombonekwartet en Ravelli Brass. Hij remplaceerde in orkesten en ensembles zoals Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Radio Filharmonisch Orkest, Radio Kamer Orkest, Nederlands Blazers Ensemble.

In 2012 is Christian de opleiding HaFaBra gestart aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Tijmen Botma en Klaas van de Woude. In 2014 heeft hij deze opleiding met succes voltooid en daarna heeft hij onder meer lessen gevolgd bij Jan Stulen en Roberto Benzi. Christian is momenteel dirigent bij de Koninklijke Winterswijkse Orkest Vereniging en Heelsums Harmonie. Voorheen dirigeerde hij o.m. Fanfare Wilhelmina uit Spankeren,,Fanfare Hummelo en Keppel en St.Ceacilea Gendt. Verder heeft hij bij tal van verenigingen als vervangend dirigent waargenomen.