Tenorsaxofonist bij Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Assen.

Egon Smit (1977) startte op elfjarige leeftijd met saxofoonlessen aan de gemeentelijke muziekschool te Bergen op Zoom. In 1995 werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. Hij behaalde hiervoor in 1996 een studiebeurs na deelname aan een concours voor jong muziektalent.

Vanaf 1997 studeerde Egon hoofdvak saxofoon aan het Brabants Conservatorium bij Jean Pennings, waar hij in juni 2002 afstudeerde als Uitvoerend Musicus. Hij volgde naast zijn opleiding lessen bij onder andere Claude Delangle, Jean Yves Fourmeau, Jean Denis Michat, Jean Marie Londeix, Johannes Ernst en Arno Bornkamp. Hij was lid van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en is een graag geziene gast bij diverse andere orkesten.

 In 1997 werd Egon aangenomen als sopraansaxofonist bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens te Vught. Ook maakte hij deel uit van het combo en saxofoonkwartet van dit orkest. In 2013 maakte hij de overstap naar de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Assen, als tenorsaxofonist. Bij de diverse andere beroepsorkesten (met name Philharmonie Zuid-Nederland) treedt hij regelmatig op als remplaçant. Naast het spelen in orkesten en ensembles heeft Egon een grote voorliefde voor het musiceren als solist.

Naast zijn professionele werk binnen de blaasmuziek breidde Egon zijn blikveld uit in de richting van de lichte muziek en het dirigentschap; in 2007 tot en met 2009 volgde hij de opleiding Geïmproviseerde Muziek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, bij Jasper Staps. Hij volgde directielessen bij Tijmen Botma en Ivan Meylemans, en is sinds 2008 als dirigent bij diverse blaasorkesten werkzaam geweest.