Ervaren docent klarinet/saxofoon, koor- en blaasorkestdirigent.

Henk Menkveld begon als klarinettist in 1974 bij muziekvereniging Wilhelmina te Glanerbrug. Op 19 jarige leeftijd begon hij met het dirigeren van het jeugdorkest.
De verwondering en voldoening om muziek te maken brachten hem er toe om van zijn hobby zijn beroep te maken.

Henk behaalde zijn diploma’s Docerend Musicus klarinet en harmonie- en fanfaredirectie aan het conservatorium in Enschede en vervolgde deze studies in Rotterdam met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus klarinet.
Van 1987 tot 2007 speelde hij als klarinettist en Es-klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en verzorgde met dit beroepsharmonieorkest optredens in zowel binnen als buitenland. Daarnaast heeft hij als dirigent ervaring opgedaan met orkesten in Twello, Boskoop, Abcoude en Apeldoorn.

In de afgelopen jaren is Henk Menkveld bijgeschoold als saxofonist en als klassiek zanger bij Pierre Mak en sinds 2014 bij Manuela Ochakovski.

Na een docentschap klarinet en saxofoon aan de muziekschool De Muzehof te Zutphen geef Menkveld nu les vanuit zijn eigen lespraktijk in Apeldoorn en Eefde.
Henk Menkveld was 10 jaar dirigent van musicalkoor MuSeSi te Apeldoorn en is sinds 2014 dirigent van het Gelders Gemengd Koor.

Het zingen en het klarinet- en saxofoonspelen zijn voor hem een dagelijkse inspiratie en door het ontwikkelen en plaatsen van zijn stem verbetert en versoepelt het klank maken op zijn klarinet en saxofoons. Dit is een ontwikkeling en inspiratie die Henk graag deelt en overdraagt tijdens Blaasmenu.