Dirigent, voormalig concertmeester Kapel v.d. Kon. Luchtmacht, endorser voor Selmer Europe.

Lute Hoekstra (1958) studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij in 1985 Cum Laude af, hoofdvak klarinet Uitvoerend Musicus. Twee jaar later behaalde hij de aantekening kamermuziek klarinet, eveneens Cum Laude. Zijn docenten waren Piet Honigh en George Pieterson.

Na deze studie remplaceerde hij enkele seizoenen bij het Radio Kamerorkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Lute was ruim 25 jaar concertmeester en solo-klarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Als kamermuziekspeler maakte hij jaren deel uit van de Holland Wind Players en het Strawinsky Trio.

Lute volgde directielessen bij onder andere Jan Cober, Pierre Kuypers en Sef Pijpers sr. Hij dirigeerde met veel succes verschillende amateur-orkesten waaronder Harmonie St Jan Wierden , Symfonisch Blaasorkest Enschede (waarmee hij in 1999 landskampioen werd in de hoogste afdeling), Semper Crescendo Oldenzaal, Concordia Hengelo, Apollo De Wijk en HOT (Harmonie Orkest Twente). Van 2000 tot 2007 was hij vaste dirigent van het Delphi Ensemble, een professioneel dubbel-blaaskwintet. 

Als gastdirigent was hij werkzaam bij het Trompetter Korps Bereden Wapens , het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht , de Koninklijke Militaire Kapel, het Valerius Ensemble .
Hij is veelgevraagd om artikelen te schrijven voor diverse muziektijdschriften (oa KNFM-blad, big-band), het inspelen van leermethodes, jureren bij muziekscholen en conservatoria en als klankregisseur bij o.a. de Koninklijke Militaire Kapel en het Rundfunk Blasorchter Leipzig. 
Momenteel is hij als endorser werkzaam voor Selmer Europe. Hij geeft workshops, masterclasses en recitals voor hen.