Marlies Claasen presenteerde programma’s voor omroep Gelderland, werkt geregeld als dagvoorzitter, geeft presentatietrainingen en is als zangeres regelmatig te zien en te horen op jazzpodia of in het theater.

Haar stijl van presenteren onderscheidt zich door de persoonlijke manier waarop ze verbinding maakt met het publiek. Moeiteloos, met flair, humor en kennis van zaken leidt ze de toehoorders door elk programma heen: congressen met inhoud, publieksbijeenkomsten, openingen, jubilea of conferenties. Marlies Claasen is een goed voorbereide, betrokken presentator en dagvoorzitter die inspireert en graag het beste uit mensen haalt.

Marlies studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en zang richting lichte muziek aan het conservatorium in Utrecht. Al vanaf 2001 is ze het gezicht van vele – voornamelijk historische – programma’s van omroep Gelderland. Haar programma de Geschiedenisbus kreeg een NL Award voor beste regionale programma.

Naast haar televisiewerk presenteert Marlies ook bedrijfsfilms, congressen en andere zakelijke bijeenkomsten. Ze werkte onder andere voor Microsoft, Achmea, provincie Gelderland en instellingen voor Kunst en Cultuur.

Ook op muzikaal vlak zit Marlies niet stil. In 2014 kwam haar cd Silent Words uit. Een unieke samenwerking met internationale musici. Het Budapest Saxophone Quartet uit Hongarije maakt een bijzonder deel uit van het project waarin filmmuziek, ballades en jazz in een nieuw jasje worden gegoten. In het seizoen 2017/2018 treedt Marlies op in de theaters met de voorstelling ‘So long Cohen’, over het leven van de Canadese zanger Leonard Cohen. In deze voorstelling werkt ze onder anderen samen met grote Cohen fans cabaretier Ernest Beuving en schrijver Bas Steman. Marlies Claasen is een verhalenverteller pur sang.