Hoe kan ik mijn instrument laten ‘zingen’?

Mozart

 

Een citaat van Wolfgang Amadeus Mozart na het horen van de eerste uitvoering van het bekende klarinetconcert door zijn vriend Anton Stadler:

“Ik had nooit gedacht dat een klarinet de menselijke stem zo bedrieglijk kon imiteren als u doet.”

 

 

Programma

Vaak hoor en lees je op lessen of in juryrapporten opmerkingen als : ‘meer zingen op je instrument’ – ‘speel alsof je zingt’. Maar hoe doe je dat dan, hoe verbind je ‘de klinkers’ (in vaktermen ‘de vocalen’) bij het zingen en hoe klinken die vocalen op je instrument?
Door verschillende componisten worden meer en meer de vocale capaciteiten van orkestleden aangesproken. Deze workshop besteed aandacht, vanuit de zangtechniek, aan elementen als adembeheersing, ademhaling, frasering, muzikaliteit, toonvorming en timbre. Er gaat een wereld voor je open!

Workshopleiders

  • Henk Menkveld

Voor wie

Deze sessie is op alle orkestniveaus toepasbaar (programma op maat) en introduceert een orkest in de zangtechniek en hoe dit om te zetten is naar het blaasinstrument.

Aanmelden voor 15 juli

Aanmelden kan tot 15 juli door hier te klikken.
Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn is er ook nog een  mogelijkheid tijdens de Xpeditie BlaasMuziek op 23 september om ter plekke te registreren.

Overige informatie

Meer informatie over plaats, duur, kosten en contactgegevens vindt u hier

2018 Musidesk Rijnbrink