Hoe beïnvloed je de klank door middel van stem- en ademtechniek?

In ons dagelijks leven maken we als vanzelf gebruik van klinkers en medeklinkers als we spreken. Zou het niet mooi zijn om deze klinkers of vocalen bewuster op je instrument te gaan gebruiken? En daarnaast de variatie aan medeklinkers bij het aanzetten op je mondstuk verder te ontdekken?
Zo wordt zingen op je instrument vanzelfsprekend!

Programma

Vaak hoor en lees je op lessen of in juryrapporten opmerkingen als : ‘meer zingen op je instrument’ – ‘speel alsof je zingt’. Maar hoe doe je dat dan, hoe verbind je ‘de klinkers’ (in vaktermen ‘de vocalen’) bij het zingen en hoe klinken die vocalen op je instrument?
Door verschillende componisten worden meer en meer de vocale capaciteiten van orkestleden aangesproken. Deze workshop besteed aandacht, vanuit de zangtechniek, aan elementen als adembeheersing, ademhaling, frasering, muzikaliteit, toonvorming en timbre. Er gaat een wereld voor je open!

Workshopleider

Voor wie

Deze sessie is op alle orkestniveaus toepasbaar (programma op maat) en introduceert een orkest in de zangtechniek en hoe dit om te zetten is naar het blaasinstrument.

Aanmelden

Meld je aan door hier te klikken.

Overige informatie

Meer informatie over plaats, duur, kosten en contactgegevens vind je hier.

Mede mogelijk gemaakt door

Dit muzikale keuze menu wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en VSBfonds.

logo pc jpg web vsbfonds pay off web   PrinsBernhardCultuurfonds zondertagline CMYK logo