Beleef samen muziek maken op een andere manier!

Programma

Samen muziek maken is bijzonder om te doen; het is vaak spannend, altijd anders en inspirerend. In groot orkestverband maken we dat wekelijks mee. We zijn onderdeel van een groot geheel, maken deel uit van een kleine of grotere sectie, en hebben soms ook solistische momenten.

Er is fantastisch repertoire voor allerlei bezettingen, in allerlei stijlen én in kleine(re) samenstellingen. We noemen dit wel kamermuziek of ensemblemuziek. Ensemblespel wordt in de beroepspraktijk gezien als één van de basisvoorwaarden voor goed orkestspel. Diverse vaardigheden komen hierbij aan bod; inzicht en interpretatie, luisteren, keuzes maken. Het belangrijkste verschil tussen een ensemble en een orkest is dat een ensemble vaak zelf verantwoordelijk is voor het eindresultaat en de weg er naar toe. De invulling van de workshop wordt in overleg met orkest gemaakt. Informeer naar de mogelijkheden.

Workshopleiders

  • Docenten uit het kernteam
  • Musici verbonden aan Academia Musican of het Orkest van het Oosten

Voor wie

Deze workshop is speciaal bedoeld voor de ‘secties’ binnen het orkest. Dit kan een specifieke groep zijn (bijvoorbeeld de trombonesectie), maar ook bijvoorbeeld de ‘laagkoper’-sectie, de dubbelrietgroep, de rietblazers enzovoort. Er wordt stil gestaan bij instrument gerelateerde aspecten waardoor de kwaliteit van elke speler toeneemt en dus ook het orkest daarvan de vruchten zal plukken.

Aanmelden voor 15 juli

Aanmelden kan tot 15 juli door hier te klikken.
Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn is er ook nog een mogelijkheid tijdens de Xpeditie BlaasMuziek op 23 september om ter plekke te registreren.

Overige informatie

Meer informatie over plaats, duur, kosten en contactgegevens vindt u hier

2018 Musidesk Rijnbrink