Jos Pommer studeerde aan het Utrechts Conservatorium en behaalde in 1980 het UM diploma harmonie- en fanfaredirectie. Verder volgde hij arrangeerlessen bij Rogier van Otterloo. Van 1994 tot 2015 was hij chef-dirigent en artistiek directeur van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Dit orkest heeft zich, tijdens zijn aantreden, verder muzikaal ontwikkeld. Naast de ceremoniële optredens waren de theatershows van het Orkest onder leiding van Jos Pommer uiterst succesvol. Het begon in 1997 met Sinatra, the bands, the music, een jaar later Movietunes, het jaar daarop Symfo ’99, in 2000 Going Dutch en in 2001 De Soulshow. In 2002 oogstte het Orkest veel lof met de Rockopera Tommy. Daarna volgden nog La Vie En Rose en Eternity. Een succesvol jaar was 2005 met Songfestival In Concert, het Amstelconcert op 5 mei, de Nationale Veteranendag en de concertreis naar Canada.

Ook bij het Metropole Orkest werkt hij soms als gastdirigent

Als componist schreef hij onder meer Octagon, Changes in the Night, P(iet) M(ondriaan), Art and Life. Zijn werk heeft een herkenbare, eigen sound en valt op door een doordachte wijze van orkestreren.*

*Bron: Wikipedia