Als trombonist werkte hij van 2009-2018 in vaste dienst bij Het Balletorkest (voorheen Holland Symfonia). Ook is hij vanaf de oprichting in 2003 trombonist bij Ensemble Klang, een sextet dat zich toelegt op het uitvoeren van nieuwe muziek. Daarnaast is hij als freelancer actief in de vele Nederlandse orkesten en ensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble, het ASKO | Schönberg Ensemble, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederland Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij in 2008 zijn Mastertitel behaalde, is hij sinds 2017 betrokken als docent Persoonlijke Beroepsvoorbereiding. 

Over 9x13

Wat krijg je als je tien professionele musici, hedendaagse muziek en een fanfare combineert? Neo-fanfare 9x13!

Foto: Foppe Schut

Foto: Foppe Schut

Met tuba, trombones, hoorn, trompet, saxen, fluit en percussie brengt 9x13 nieuwe muziek naar een breed publiek. Het lijkt wel op een fanfare, maar het is het nadrukkelijk ook weer niet. Het is een fanfare die zich heeft vernieuwd: theatraal, uitdagend en veelzijdig: een neo-fanfare.

9x13 maakt integrale voorstellingen die nog het meest weghebben van ‘muziektheater zonder woorden’. Het daagt componisten uit om zich los te laten op een nieuw werk of bewerking. Hedendaagse muziek dus, die wel lekker mag klinken, maar zeker ook met een scherp randje. Met een swingende of juist strakke choreografie en een uitgekiende en uitdagende regie, van verhalend tot abstract, brengen we alle nieuw gecomponeerde marsen, ballades, dansen en walsen rechtstreeks naar de mensen zelf. Of dat nu op festivals, in het park, op gewoon op straat is.

Het verschil met een traditionele fanfare is dat 9x13 verfrist, verruimt, schuurt, bevraagt, je op het verkeerd been zet, maar ook ontroert of een glimlach produceert. Met een swingende of juist strakke choreografie en een uitdagende regie, van verhalend tot abstract, staat 9x13 garant voor een ultieme totaalbeleving. Zoals festival Wonderfeel 9x13 het afgelopen seizoen treffend omschreef: “Alsof ze zo zijn weggelopen uit een film van Alex van Warmerdam: uitdagend, theatraal en absurd.”

Laat je door de cutting edge producties van 9x13 bevragen, verfrissen, door elkaar schudden, verrijken, en niet te vergeten in contact brengen met de meest interessante werken van hedendaagse componisten. Neo-fanfare 9x13: een lust voor oog en oor!

Met haar producties Morendo (2016), “de meest swingende rouwstoet ooit” en de post-apocalyptische wasteland-fanfare Trance (2017) was 9x13 een graag geziene gast op de Nederlandse muziek- en straattheaterfestivals zoals Wonderfeel, Festival Classique, Festival Hongerige Wolf, De Oversteek, Zwolle Unlimited en De Oversteek. In 2018 trok 9x13 met beide voorstellingen langs de Nederlandse festivals, in de productie On Tour. Met onze 64 voorstellingen in de afgelopen jaren bereikten we maar liefst een publiek van 17.400 mensen, en het einde is nog niet in zicht. Voor haar producties ontving 9x13 ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten, Fonds21, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds en het NORMA Fonds. 9x13 is onderdeel van Stichting Ensemble Klang, welke structureel wordt ondersteund door de Gemeente Den Haag.

www.9x13.nl

Foto: Jan Lenting9x13 Festival Hongerige Wolf Jan Lenting Fotografie 2016 2