Het oudste onderdeel van de muziekvereniging Crescendo - de fanfare -  bestaat uit ongeveer 42 leden en kenmerkt zich door koperen blaasinstrumenten en slagwerk. Van het muziekkorps van weleer heeft zij zich met vallen en opstaan ontwikkeld tot een concertorkest dat enige jaren geleden wist door te dringen tot het op één na hoogste landelijke niveau (tweede divisie). Het orkest heeft zich, met name de laatste jaren, gericht op lokale uitvoeringen. Echter is onlangs besloten om deel te nemen aan grotere regionale festivals en daarnaast willen de muzikanten het muzikale niveau van de fanfare versterken. Vandaar dat meer uitdagende projecten worden opgezet om te voldoen aan deze ambitie.

Het orkest staat sinds begin dit jaar onderleiding van Maarten Zaagman. Hij geeft bij diverse verenigingen leiding aan slagwerkgroepen. Dit is de eerste keer dat hij met een fanfare aan de slag is gegaan.

Met haar deelname aan het Hanzefestival poogt muziekvereniging Crescendo Ooy-Zevenaar zich zelf en de natuur in haar omgeving voor te stellen. De vereniging houdt er van om nieuwe muziek te spelen en probeert originele programma’s samen te stellen. Tijdens de uitvoering die in feite draait om de werken gespeeld door de fanfare speelt ook het slagwerk een belangrijke rol. Tussen de werken door wordt een landschap van slagwerkklanken gecreëerd. Zo stelt Crescendo ook die kant van de vereniging aan u voor.

Programma Crescendo:

  • Friendly Takeover -  Oliver Waespi
  • Wonders of Nature - Bert Appermont
  • Kongolela - Jan Magne FØrde / arr. Marten van der Wal