Dirigent: Römanö Mediati

De harmonie is opgericht in 1896 als afdeling van de Rooms Katholieke Werklieden Vereniging (RKWV). Oldenzalers praten nog steeds over ‘muziek van de Bond’. De vakbond dus. De historische componenten ‘katholiek’ en ‘vakbond’ zijn naar de achtergrond verdwenen. De vereniging is van en voor iedereen. Hoewel de mentaliteit van de vakbond is gebleven. De zelfwerkzaamheid binnen de vereniging is groot. En ook de straatoptredens worden nog steeds gedaan; denk aan het inhalen van Sinterklaas, de avondvierdaagse en Koningsdag.

Het orkest bestaat uit zo'n 60 muzikanten. Het orkest streeft er naar jaarlijks minimaal vier concerten te geven. Daarbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk verbinding te maken met de stad. Van kerst, carnaval tot zomerfeesten. Klassiek en populair. Het is die afwisseling en het streven naar kwaliteit die het musiceren in het orkest zo prettig maken. En dat gebeurt dan bovendien in een uiterst vriendelijke en gemoedelijke sfeer. Het biertje aan de bar na afloop van een repetitie of optreden is dan ook zeker zo belangrijk.

Dat het orkest vrij aardig slaagt in haar opzet blijkt uit de volle zalen bij de concerten. En dan maakt het eigenlijk niet uit of we het nu hebben over een kerstconcert, een carnavalsconcert, of een verenigingsconcert.

Programma:

  • On a hymnsong of Philip Bliss - David Holsinger
  • Jericho - Bert Appermont
  • The Legend of Amaterasu - Eric Swiggers