Dirigent: Raymond Waanders

Programma:

  • A Bridge too Far – J.M. Addison, arr. Darrol Barry
  • Madurodam – Johan de Meij
  • Brave, the soundtrack highlights – Patrick Doyle, arr. Philip Sparke

wichmond vierakker muziekvereniging jubal

Muziekvereniging Jubal is een muziekvereniging uit Wichmond/Vierakker die nu zo’n 40 leden telt. De harmonie is opgericht op 26 oktober 1950 en staat nu onder leiding van dirigent Raymond Waanders. De Harmonie heeft de laatste paar jaar een flinke groei doorgemaakt. Gedeeltelijk door mensen van buitenaf die het leuk vinden om bij onze vereniging te komen spelen, maar ook door veel jeugdleden die na enige tijd in het opleidingsorkest meegespeeld te hebben, doorgestroomd zijn. De leeftijd van de leden ligt dan ook tussen de 13 en de 70 jaar.

Wij hebben een zeer gevarieerd repertoire op onze lessenaars; van lichte concertwerken tot popmuziek; van kerstmuziek tot concertmarsen. Van wereldmuziek tot muziek met een link met de regio. Voor elk wat wils. We werken mee aan een aantal activiteiten in Wichmond zoals rond het Oranjefeest in augustus. Elk jaar zijn we daar aanwezig bij de fietstocht en geven we een serenade aan het koningspaar bij het vogelschieten. Ook geven we elk jaar een voorjaarsconcert en -als afsluiting voor de vakantie- een zomerconcert.

Wat we niet (meer) doen is op straat lopen als orkest. Wel lopen enkele leden soms op verzoek mee bij collega-verenigingen. De uniformen hebben een aantal jaren geleden plaats gemaakt voor eigen kleding. De vereniging levert bijbehorende accessoires, zodat het orkest niet alleen klinkt, maar ook oogt als een eenheid.