Dirigent: Arjan Gaasbeek

Programma:

  • La Primitiva - Jef Penders
  • Poeme Montagnard - Jan Van der Roost
  • Entornos - Amando Blanquer Ponsoda

Harmonieorkest Vleuten (opgericht in 1949) is een bloeiende muziekvereniging in de gemeente Utrecht met meer dan 180 spelende leden verdeeld over 5 orkesten, een saxofoonkwartet en een blaaskapel. De orkesten van het HOV staan midden in de samenleving en leveren een actieve bijdrage aan jaarlijkse evenementen als Koningsdag, 4 mei en andere maatschappelijke gebeurtenissen. Naast het verzorgen van eigen concerten vinden er regelmatig samenwerkingen plaats met andere verenigingen. Ook participeert de vereniging in ‘Utrecht Blaast’, een initiatief vanuit de gemeente Utrecht dat onder meer de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, de Europese kampioenschappen voor harmonieorkesten en de WASBE conferentie naar Utrecht heeft gehaald.

In 2011 is Harmonieorkest Vleuten gestart met het project ‘Muziek is de Basis!’, een muziekproject op basisscholen dat de aanwas van jeugd binnen de vereniging de afgelopen jaren enorm heeft gestimuleerd. MidB geldt inmiddels als voorbeeldproject voor samenwerking van muziekverenigingen met basisscholen in Nederland.

Vandaag speelt voor u het A-orkest van het HOV, dat onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek uitkomt in de eerste divisie. Het repertoire van het HOV-A is zeer breed en loopt van originele composities voor harmonie, via bewerkingen van klassieke orkestwerken tot arrangementen van pop-, musical- en filmmuziek. Al deze facetten komen op spectaculaire wijze samen in de tweejaarlijkse ‘Promsnacht’, een inmiddels landelijk bekend evenement dat elke editie weer garant staat voor een uitzinnige zaal met circa 1100 bezoekers. Andere recente hoogtepunten waren het Brel & Brass-concert (met de Belgische zangeres Micheline van Hautem en bastrombonist Jos Jansen) en de integrale uitvoering van Symfonie nr. 1 'The Lord of the Rings' van Johan de Meij in Cinemec Utrecht in samenwerking met de Belgische zandkunstenaar Immanuel Boie.