Het eerste concert in de HRFSTWND reeks van 2018 zal worden gegeven door het Johan de Meij Jubileum Orkest. Het thema van dit concert is "From the British Isles". 

Johan de Meij is één van Nederlands bekendste componisten van symfonische blaasmuziek. Harmonieorkesten, fanfares en brassbands over de hele wereld kennen, spelen en waarderen zijn repertoire. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van zijn eerste meesterwerk, Symphony No. 1 The Lord of the Rings, vormen 70 musici uit de regio Noord-Nederland het Johan de Meij Jubileum Orkest.

Onder leiding van dirigenten Thom Zigterman en Floris de Wever speelt dit projectorkest Engels georiënteerde blaasmuziek, geselecteerd door de jubilerende componist.
De maestro zelf, sinds 10 jaar woonachtig in de Verenigde Staten, zal een deel van dit eenmalige concert From the British Isles dirigeren. U hoort o.a. twee grote werken van Johan de Meij, The Wind in the Willows en Loch Ness, maar ook zijn harmoniebewerkingen van Gustav Holst’s Jupiter Hymn en Jig.  Daarnaast staan The Children’s March van Percy Grainger en The English Folksong Suite van Ralph Vaughan Williams op het programma. En natuurlijk zullen de Hobbits uit The Lord of the Rings niet ontbreken!

Het concert wordt gepresenteerd door Ab Nieuwdorp (Radio 4) Ab Nieuwdorp foto 1

 

Woensdag 26 september - 20:00 uur - De Meenthe - Steenwijk


Kijk voor meer informatie ook op www.buroreprise.nl/jdmjo

2018 Musidesk Rijnbrink