Vier keer per jaar presenteert Musidesk een nieuwe en gratis te downloaden Hymn Tune, oftewel 'Ieder kwartaal een koraal'. 

Musidesk laat je kennis maken met een nieuwe serie Hymn Tunes. Onder redactie van Dick Bolt zal er vier keer per jaar een nieuwe Hymn Tune verschijnen. Een populaire, veel gespeelde serie koraalmuziek is Zeven Koraalbewerkingen, een uitgave van De Haske uit 1988. Kenmerken van deze reeks koralen zijn onder andere dat ze makkelijk in het gehoor liggend zijn, wat langere voorspelen en/of naspelen hebben, met soms een tegenstem voor bijvoorbeeld trompet. Deze beproefde opzet is ook uitgangspunt voor deze serie. De eerste Hymn Tune is gearrangeerd door Jacob de Haan.

Hymn Tune geschikt voor repetities of uitvoering.

Bij veel blaasorkesten worden de repetities begonnen met koralen of koraalachtige muziek, om rustig in te spelen en/of bezien vanuit de dirigent als orkestscholing. Daarbij kan gewerkt worden aan aspecten als klank, zuiverheid, articulatie, frasering, dynamiek, tempowisselingen en dergelijke. Ook worden koralen nog steeds veel gespeeld bij onder andere herdenkingen, kerkdiensten, maar ook huwelijk- en uitvaartplechtigheden. 

De Hymn Tune is geschikt voor zowel harmonie, fanfare als brassband.

Beluister Hymn Tune Arrangements No1 hier: :mp3Hymn Tune Arrangements N1.

Download hier gratis de partituur en de partijen: pdfHymn Tune Arrangements No1

Hymn Tune Arrangement N3.

Klik hier voor Hymn Tune Arrangement N3.