Doe Maar Mee Band

De Doe Maar Mee Band is een initiatief van Cultuur Oost, Méér Muziek in de Klas en vele (Gelderse) samenwerkingspartners. Met de Doe Maar Mee Band kunnen kinderen in heel Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met samen muziek maken. Meer informatie hierover vind je op: www.cultuuroost.nl/doemaarmeeband

Hoe kan je mee doen?

Op de pagina Kindermuziekweek kan je jouw school, ensemble en/ of muziekvereniging aanmelden voor deelname aan de Doe Maar Mee Band. Vanaf januari 2023 kunnen jullie starten met repeteren voor een spetterend lokaal optreden aan het begin van de Kindermuziekweek. Aan het eind van de Kindermuziekweek is er een provinciaal optreden waar alle lokale initiatieven samen komen. Tijdens de voorbereidingen naar deze optredens is er ook een mogelijkheid om samen een Vlog te maken. Voor meer infromatie ga naar de pagina van de Kindermuziekweek www.kindermuziekweek/doemaarmeeband

Liedjes

Musidesk, Phion, 123Zing, EigenWijsNext en Boom Boom Clap bieden op deze pagina liedjes aan die zich richten op (het verbinden van) binnen- en buitenschools muziekonderwijs. Ieder lied bevat diverse partijen, denk aan partijen voor zang, body percussion, boomwackers en (blaas)instrumenten. Iedereen kan dus mee doen.

Het Kindermuziekweeklied 'Iedereen verstaat muziek’ sluit aan bij de lesmethode 123Zing! De lesmethode van deze liedjes is gratis toegankelijk (hier heb je geen abonnement voor nodig). Het lied 'Vlieg mee' hoort bij een (gratis) lespakket van Phion. Net als bij 123Zing bevat dit lespakket allerlei onderdelen van bodypercussion tot partijen voor een (blaas)instrument. 

Het gehele repertoire is beschikbaar vanaf december 2022. Klik op de afbeelding of titel van het lied. Vervolgens vind je eerst de audiofile (optioneel), daarna een uitleg en daaronder de partijen. 

Liedjes gezamenlijk optreden

Voor het gezamenlijke (provinciale) optreden zijn er drie muziekstukken uitgekozen. Dit zijn:
het Kindermuziekweek lied 'Iedereen verstaat muziek', ‘Want muziek is cool’ en 'Vlieg mee'. Daarnaast (optioneel) de energizer ‘Flamingo’.

Voor jouw lokale optreden ben je vrij om zelf muziekstukken uit te kiezen. 
Hieronder vinden jullie naast bovenstaande liedjes, nog andere leuke mogelijkheden.

Contact

Heb je vragen over onderstaand repertoire? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-53682362 (di-do-vr)


Iedereen verstaat muziek. Ga mee op een muzikale reis! Samen rijden we langs landen als Marokko, China en Mozambique.
Een swingend stuk voor slagwerkensemble, blazers, zang en body-percussie
Beleef de wereld van Phion en ga aan de slag met het lespakket en de orkestarrangementen!
Een flamingo kan uren op één poot staan. Zing en dans mee met deze vrolijke energizer!
Het lied 'Aiko Aiko' van EigenwijsNext is een vrolijk nummer en komt uit de Caraïben.
Van Brazilië tot Mexico, India tot Tsjaad. Van Georgië tot Denemarken. Dit liedje neemt je echt de hele wereld over!
Wie kijkt er net als de componist uit naar een vakantie? Shake mee op dit feestelijke en plezierige nummer!