Skip to main content

e-Musidesk

e-Musidesk is de digitale bibliotheek van Musidesk. Een online catalogus met digitale bladmuziek voor orkesten. Je zoekt en kiest er nieuwe en bestaande composities, kunt ze er flexibel lenen en gemakkelijk verdelen onder de leden van jouw vereniging. Op e-Musidesk kunnen we hetzelfde stuk aan meerdere verenigingen tegelijk uitlenen. Je vist dus nooit achter het net!

Is jouw vereniging lid van Musidesk, dan mag je ook gebruikmaken van e-Musidesk. De bibliothecaris hoeft de vereniging daarvoor alleen even aan te melden. Leden kunnen daarna een eigen account en inlog aanmaken en zelf bladmuziek zoeken en kiezen. e-Musidesk zorgt er vervolgens voor dat het gekozen muziekwerk voor alle leden van het orkest beschikbaar is.

Hoe e-Musidesk werkt, zie je in de video hieronder.

Hoe werkt e-Musidesk voor de bibliothecaris?

Als bibliothecaris log je in op e-musidesk.nl met het lenerspasnummer van je Musideskaccount. Om muziekwerk te kunnen lenen, moet je eerst een concert toevoegen. Dat is nodig voor de BUMA-rapportage.

Daarna kun je in de catalogus van Musidesk de digitale bladmuziek lenen. Je reserveert het voor de periode die je wil. e-Musidesk zorgt automatisch voor de verspreiding van het werk naar alle leden van je vereniging. Dat kan ook voor invallers.

In jouw account vind je een overzicht van de orkesten en leden van jouw vereniging. Leden kunnen zichzelf aanmelden. Als ze dit hebben gedaan, kun jij hun lidmaatschap activeren. Daarna kunnen leden e-Musidesk gebruiken.

Lees hier de handleiding voor de bibliothecaris.

Hoe zoek ik digitale bladmuziek in de catalogus?

Zoeken naar digitale muziekwerken doe je via de catalogus van Musidesk. Onder de knop ‘digitaal’ vind je alle werken via we via e-Musidesk digitaal uitlenen. 

Klik bij het werk dat je wil lenen op de blauwe knop Meer Informatie. Klik dan op de blauwe knop Bekijk online. Je komt dan meteen in e-Musidesk.

Hoe werkt e-Musidesk voor muzikanten?

Heeft de bibliothecaris een muziekwerk digitaal geleend? Dan staat jouw partij tijdens de leenperiode voor jou klaar in e‑Musidesk. Om jouw partij te bekijken en te downloaden heb je een account op e-Musidesk nodig. Die kun je zelf aanmaken. In jouw account kun je de bladmuziek bekijken, printen of op je tablet zetten.

Precies weten hoe het werkt? Lees dan de handleiding voor muzikanten.

Wat zijn de spelregels voor het lenen van digitale bladmuziek?

Je kunt digitale bladmuziek niet downloaden als de leenperiode afgelopen is. Op dat moment gooi je als muzikant ook je geprinte versie van de bladmuziek weg of verwijder je die van je tablet.

Wil je het muziekstuk als orkest nog eens spelen? Leen het dan opnieuw via e-Musidesk. Bijkomend voordeel: het is meteen compleet voor alle spelende leden. Vraagt een bevriende vereniging naar het muziekwerk? Verwijs ze dan naar e-Musidesk – of een ander legaal kanaal.

Alle regels vind je in het uitleenreglement van (e-)Musidesk.

Hoe meld ik mijn vereniging aan?

Is jouw vereniging al lid van Musidesk? Om toegang te krijgen tot e-Musidesk, moet je jouw vereniging eerst aanmelden. Je krijgt daarna direct een e-mail met alle informatie die je nodig hebt.

e-Musidesk is een samenwerking tussen Musidesk en een aantal uitgeverijen, met steun van Stichting Pica en subsidie van de provincie Overijssel.

Meer weten?

We helpen je graag

088 - 1970306
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.