Skip to main content

Nieuws

KAPA-KAPA!!!

 Met Kapa-Kapa heeft Maarten een stuk gemaakt dat energie geeft aan iedereen in de zaal

maar dat ook energie vraagt van iedereen.

Musidesk legde bij hem de vraag neer om een stuk te maken die iedereen in zijn eigen bezetting kan uitvoeren met het thema energie. Daarop is Maarten gaan brainstormen over de mogelijkheden voor de verschillende groepen die bij concerten in de zaal zitten. Kapa-Kapa kun je spelen met met je jeugdorkest, beginnende muzikanten, basisschoolleerlingen, slagwerkgroepen én het publiek. Samen spelen met het volwassenorkest is ook zeker een aanrader. 

Basisschoolleerlingen& het publiek

Basisschoolleerlingen kunnen met minimale voorbereiding meedoen. Zij maken gebruik van hun stem, lichaam en materiaal zoals emmers. Het publiek doet ook met hen mee. Vrij aan het begin van het stuk (bij B) is het de bedoeling dat er een vraag-antwoord spel onstaat de leerlingen en iedereen in de zaal. De leerlingen en hun begeleider doen het voor en de zaal doet het na. Verder is voor het publiek meeklappen op gepaste momenten een pré. Zij kunnen gewoon de leerlingen volgen.

Elke groep 

In de compositie is er naast veel tutti-passages ook ruimte gemaakt voor individuele groepen, zodat iedereen goed te horen is. Voor wie de partituur erbij heeft; letter D is hiervan een goed voorbeeld, het geeft de ruimte om het melodisch slagwerk goed te laten horen. Overigens, mocht jouw vereniging geen slagwerkgroep hebben, niet getreurd! In de compositie staan cue-notes zodat je het met orkest kunt uitvoeren. 

Kleine bezetting

Je kunt het stuk ook uitvoeren in een kleine bezetting. Daarvoor zijn de 4 flex-partijen bedoeld. Als je deze 4 partijen speelt, samen met de drumpartij, heb je de belangrijkste noten van het stuk. Deze flex-partijen zou je ook kunnen bekijken als je zit met het bereik van je orkestleden. 

 Veel plezier met het werken aan, en het uitvoeren van Kapa-Kapa! 

 

Beluister hier:

 

Download hier:

Partituur:

 

Partijen:

 

 

 

 

Instructiefilmpje KAPA-KAPA bodypercussion

Figuur 1.

Body Percussion 1.

Emmer

Body Percussion 2.

Alle liedjes