Skip to main content

Content

Partituuruitleen bij Musidesk

Musidesk heeft naast complete orkest- en ensemblesets een omvangrijke partituurcollectie, waaruit iedereen kan lenen. De partituren zijn zichtbaar in de online catalogus en kunnen worden aangevraagd via het online aanvraagformulier.

De HaFaBra-catalogus bevat honderden titels: vooral voor harmonie en fanfare en enkele voor brassband. De vermelde directiepartijen en partituren zijn in meervoud aanwezig en worden tegen vergoeding uitgeleend onder bepaalde voorwaarden. Wanneer je een titel niet kunt vinden, neem dan contact op met Musidesk of doe een aanschafverzoek. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

De partituren worden vaak aangevraagd t.b.v. de jurering bij concoursen, wedstrijden en festivals. Het kan gaan om regionale festivals georganiseerd door plaatselijke muziekverenigingen, bondsconcoursen en landelijke wedstrijden. Daarnaast is het ook mogelijk voor studenten en/of dirigenten om een partituur te lenen om nader te bestuderen.

Kosten

  • Alle partituren (ongeacht niveau) worden uitgeleend voor € 7,50 per stuk. Dit tarief geldt voor leden van Musidesk
  • Voor gastleners (niet-leden) geldt een tarief van € 12,50 per partituur
  • De verzendkosten worden aan de lener doorberekend. LET OP: partituren worden níet met de lijndienst naar bibliotheken verstuurd!

Uitleentermijn

De uitleentermijn voor partituren is 6 weken. Je kunt ze aanvragen via het aanvraagformulier. We sturen ze dan naar je op, óf je kunt ze bij ons ophalen in Deventer. Wanneer je de partituren wilt reserveren voor deelname aan een festival of concours kun je dat ook ruimschoots van tevoren doen. Geef dit dan in het opmerkingenveld aan.
Bijvoorbeeld: in juni kun je partituren reserveren voor oktober. Wanneer we ze in huis hebben, reserveren we ze voor je en lenen ze later aan je uit.
In geval van bestemming voor een concours of festival worden de partituren 2 weken (of volgens afspraak met Musidesk) voor de concours- / festivaldatum verstuurd. De partituren kunnen in overleg ook rechtstreeks naar het evenement worden verzonden, mits de organisatie hiermee akkoord is. Na afloop van de aangegeven concours/festivaldatum dienen de partituren binnen twee weken (of volgens afspraak met Musidesk) retour te worden gestuurd aan Musidesk.
Verlengen is niet mogelijk. Wanneer de leenperiode bij retour is verstreken, worden na twee weken vervangingskosten in rekening gebracht.

Vervangingskosten

Voor het vervangen van ontbrekende, onherstelbaar verontreinigde of beschadigde partituren worden de volgende bedragen in rekening gebracht:

Per partituur: commerciële kosten + € 20,-- inwerkkosten

Voor het opschonen van potloodaantekeningen in de partituren wordt € 65,-- per uur in rekening gebracht (in eenheden van 15 minuten).

Overname van partituren

Wanneer je zelf partituren hebt aangeschaft voor een concours- of festivaldeelname, neemt Musidesk deze na afloop graag belangeloos van je over. Wanneer je hiervoor een vergoeding wilt ontvangen, zal Musidesk het materiaal eerst beoordelen en bij goedkeuring overgaan tot vergoeding van maximaal 50% van de aankoopprijs. Het materiaal dient onbeschreven en ongestempeld te zijn.
Aan giften kunnen geen rechten worden ontleend.

Vragen en nadere informatie

Heb je vragen over bovenstaande informatie, of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers:

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 088 -19 70 30 6

“Musidesk, op elke muziekvraag een klinkend antwoord!”