Partituren HaFa en Slagwerk

Musidesk heeft in 2014 de repertoire-afdeling van Kunstbalie in Tilburg overgenomen en continueert hiermee de uitleen van partituren.
Partituren kunnen worden aangevraagd via het online aanvraagformulier.

De HaFaBra-catalogus bevat ruim 600 titels: vooral voor harmonie en fanfare en enkele voor brassband. De directiepartijen en partituren zijn vaak in meervoud aanwezig en worden tegen vergoeding uitgeleend onder bepaalde voorwaarden. Mocht u een titel niet kunnen vinden of een vraag hebben, dan kunt u contact opnemen met Musidesk.

Ook de uitleen van partituren (geen complete orkestsets) van vele werken voor slagwerkensemble is overgenomen door Musidesk; de partituren worden vaak aangevraagd t.b.v. de jurering bij concoursen, wedstrijden en festivals. Het kan gaan om regionale festivals georganiseerd door plaatselijke muziekverenigingen, bondsconcoursen en landelijke wedstrijden. Daarnaast is het ook mogelijk voor studenten en/of dirigenten om een partituur te lenen om nader te bestuderen.

Kosten

Uitleen partituren uit 4e en 5e divisie:

  • € 15,-- per stuk, € 27,50 per 2 en € 40,-- per 3 (leden)
  • € 20,-- per stuk, € 37,50 per 2 en € 55,-- per 3 (niet-leden)

Uitleen partituren uit 3e / 2e / 1e divisie:

  • € 20,-- per stuk, € 35,-- per 2  en € 50,-- per 3 (leden)
  • € 25,-- per stuk, € 45,-- per 2  en € 65,-- per 3 (niet-leden)

Voor elke transactie wordt bovendien een bedrag van € 10,-- voor administratie- en verzendkosten aan de lener doorberekend. Musidesk controleert vóór verzending de partituren op beschadigingen etc. en verzendt de partituren. De lener retourneert de zending en is aansprakelijk voor beschadigingen etc. die na retour worden geconstateerd. Verzending per lijndienst is in verband met de korte uitleentermijn bij partituren niet mogelijk.

Uitleentermijn

De daadwerkelijke leenperiode is 6 weken, maar u kunt de partituren al wel ruimschoots vooraf bij Musidesk reserveren. Voorbeeld: in juni kunt u partituren reserveren voor oktober. Verlengen is niet mogelijk. Wanneer de leenperiode bij retour is verstreken, wordt per 6 weken overschrijding een nieuwe uitleentermijn in rekening gebracht.In geval van bestemming voor een concours of festival wordt het materiaal 4 weken (of volgens afspraak) voor de concours- / festivaldatum verstuurd. De partituren kunnen in overleg ook rechtstreeks naar het evenement worden verzonden, mits de organisatie hiermee akkoord is. Na afloop van de aangegeven concours-/festivaldatum dienen de partituren binnen twee weken retour te worden gestuurd.

Vervangingskosten

Voor het vervangen van ontbrekende, onherstelbaar verontreinigde of beschadigde partituren worden de volgende bedragen in rekening gebracht:

Per partituur commerciële kosten + € 15,-- inwerkkosten

Voor het opschonen van potloodaantekeningen in de partituren wordt € 62,-- per uur in rekening gebracht (in eenheden van 15 minuten).

Overname van partituren

Wanneer u partituren hebt aangeschaft voor een concours- of festivaldeelname, neemt Musidesk deze na afloop graag belangeloos van u over. Wanneer u hiervoor een vergoeding wilt ontvangen, zal Musidesk het materiaal eerst beoordelen en bij goedkeuring overgaan tot vergoeding van maximaal 50% van de aankoopprijs. Het materiaal dient onbeschreven en ongestempeld te zijn.
Aan giften kunnen geen rechten worden ontleend.