Skip to main content

jeugdorkestenfestival

Jeugdfestivals 2024

Deze Jeugdfestivals zijn speciaal georganiseerd om beginnende muzikanten een podium te geven om hun muzikale talenten te laten horen en zien.

Er is een festival in Overijssel en één in Gelderland met ieder een eigen thema en op sfeervolle locaties.

Jeugdfestival Gelderland 2024

Met je band in de feesttent!

Datum : zaterdag 22 juni 2024
Locatie  : Muziektent, Spankeren
Informatie & Inschrijving  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 82672798 (ma,woe,do)

Het thema in Gelderland dit jaar is ‘Met je band in de feesttent!'. Ook hier kunnen de jeugdorkesten zich creatief uiten in zowel de muziek als in de presentatie.
In blokken van 3 orkesten per keer wordt er opgetreden. Naast het optreden is het luisteren naar elkaar ook een onderdeel van dit festival. Een deskundige jury zal op een interactieve manier tops en tips geven waar het orkest zich verder mee kan ontwikkelen. Dit festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Muziekbond Gelderland-Flevoland (MBGF) & Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren.

Meer informatie, klik hier !

 

 

Jeugdfestival Overijssel 2024

Samenspel van Muziek en Techniek

Datum : zaterdag 15 juni 2024
Locatie : Oyfo techniekmuseum, Hengelo (OV)
Informatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.obmov.nl

Het thema in Overijssel dit jaar is ‘Samenspel van Muziek en Techniek’. Dit thema is gekozen om jeugdorkesten zowel muzikaal als in presentatie uit te dagen.
In blokken van 3 orkesten per keer wordt er opgetreden. Naast het optreden is het luisteren naar elkaar ook een onderdeel van dit festival. Een deskundige jury zal op een interactieve manier tops en tips geven waar het orkest zich verder mee kan ontwikkelen. Dit festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM).

Voor meer informatie, klik hier!

Speciaal voor dit jeudgfestival in Overijssel heeft Musidesk een stuk laten componeren, passend bij het het thema: ‘Samenspel van Muziek en Techniek’. Het stuk is niet verplicht, maar een prachtig voorbeeld waar Muziek en Techniek samen komen.

Het is gecomponeerd door Martijn Rondel en heet 'Physics in Play'. Klik om HIER voor meer informatie: