Skip to main content

Twee succesvolle Jeugdfestivals!

Wat hebben wij weer genoten van de jeudgfestivals in Overijssel en Gelderland. In totaal namen dit jaar 16 jeugdorkesten deel, zowel 8 in Overijssel als 8 in Gelderland. 

Beide jeugdfestivals vonden plaats in juni, een week na elkaar. Het concept is dynamisch en ieder jaar worden er elementen vernieuwd en/ of toegevoegd. Door deze wisselingen zien we enerzijds dat een gedeelte van de deelnemers ieder jaar deelneemt en anderzijds dat het jeugdfestival steeds weer nieuwe deelnemers aantrekt. 

Bijzonder aan Overijssel dit jaar

Dit jaar vond het jeugdfestival Overijssel plaats in het Oyfo Techniek Museum. Naast dat dit een prachtige locatie is waar van alles te beleven is voor jong en oud, paste de locatie ook perfect bij het thema ’Het samenspel van Techniek en Muziek’. Speciaal voor Overijssel is de compositie ‘Phyiscs in Play’ gemaakt door Martijn Rondel. 

Voor het tweede jaar was er ook de mogelijkheid als deelnemer om naast deelname aan het festival, dezelfde dag een workshop te volgen. Het was een geslaagde dag met veel creativiteit, muzikaliteit en heel veel publiek!

Bijzonder aan Gelderland dit jaar

Dit jaar is het jeugdfestival Gelderland mede georganiseerd door Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren. Het was voor het eerst dat ook een vereniging hielp bij de organisatie. De vereniging regelde de faciliteiten ter plekke. Dit beviel goed, mede doordat ze enorm gemotiveerd en betrokken waren.

Wat ook voor het eerst was dat er een muziekstuk ter ere van het jeugdfestival in opdracht van Musidesk is gecomponeerd, A Sunny Summerday door Wilco Moerman.  Deze werd maar liefst door vier orkesten gespeeld. Wilco Moerman was dan ook onder de indruk. Hij was, naast Henk Lubberdink, ook één van de juryleden.

Wil jij ook deelnemen?

Klinkt bovenstaande als muziek in de oren, meld je dan alvast aan voor het jeugdfestival voor volgend jaar. De jeugdfestivals in Overijssel en Gelderland vinden plaats op een zaterdag in juni-juli. De definitieve data volgen later.

Meld je vast aan via: