Op zoek naar repertoire voor concoursen en/of festivals? Bij het Repertoire Informatie Centrum (RIC) staat alles op één plek. Klik op de button. 

Website Repertoire Informatie Centrum

Over Musidesk & het RIC

Musidesk is dankzij haar grote kennis op het gebied van blaas- en slagwerkmuziek een betrouwbare partner in het faciliteren van het RIC. Het idee achter het ontstaan van dit centrum is om met alle betrokken partijen te komen tot een professionele aanpak van repertoire screening. Naast fundamentele kennis en menskracht zetten we andere middelen in om het repertoire een stevige impuls te geven.

Hoofdtaken van het RIC zijn het selecteren en beoordelen van werken voor de diverse festivals en concertwedstrijden, het samenstellen van de kleine en grote repertoria voor de concertconcoursen voor blaasmuziek en het adequaat beheren en beschikbaar stellen van de collectie aan partituren (waaronder erfgoed partituren). Selectie gebeurt door commissies van onafhankelijke experts op de vakgebieden.

RIC is een initiatief van WMC, NBK, ONFK, Musidesk, de VNM en KNFM (gefuseerd naar KNMO). Suggesties, vragen of opmerkingen? Geef ze door aan Joop Boerstoel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.