Vanaf de zomer van 2021 kun je een deel van onze collectie bladmuziek digitaal lenen. Dit bieden we aan via een nieuwe applicatie: e-Musidesk.

Logo e-Musidesk

Met Gemak Legaal

Met deze dienstverlening staat gemak voorop. De bibliothecaris zoekt een muziekwerk in de catalogus zoals dat nu al gaat. Vanuit de catalogus word je dan doorgestuurd naar e-Musidesk en daar kun je de gewenste leenperiode aangeven. e-Musidesk zorgt voor de verspreiding van dit werk naar alle leden van je vereniging. Daarvoor maken de leden een account aan. Op deze manier verspreiden we de digitale bladmuziek legaal. Natuurlijk behoud je deze bladmuziek binnen je eigen vereniging. Zie ook het artikel in het tijdschrift Klankwijzer van december 2020. De eerste twee jaar vallen onder de pilotperiode, waarin Musidesk samen met de aangesloten uitgeverijen bekijkt hoe het loopt. Ook de input van de verenigingen is hiervoor van belang.

Aanmelding

Informatie over onder andere de manier van aanmelden, de kosten en de werking volgt in het voorjaar van 2021. Hou dus vooral onze media-kanalen in de gaten, om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen!

Vragen

De meest gestelde vragen hebben we hier voor je verzameld. Zit jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Achtergrond

Deze dienst is tot stand gekomen door Musidesk in samenwerking met een aantal uitgeverijen. Dit met steun van Stichting Pica en subsidie van de provincie Overijssel.