Skip to main content

e-Musidesk

Met gemak legaal!

Start nu met digitaal lenen!

Nieuwe en bestaande composities, flexibel lenen én makkelijk bladmuziek verdelen onder de leden van jouw vereniging: met e‑Musidesk kan het allemaal. En nog een voordeel: digitale werken kunnen aan meerdere verenigingen tegelijk worden uitgeleend. Zo vis je nooit meer achter het net!

e-Musidesk is de digitale bibliotheek van Musidesk. Als lid van Musidesk mag je ook e-Musidesk gebruiken. De bibliothecaris hoeft de vereniging alleen even aan te melden. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk dan onderstaand filmpje.
Wil je weten hoe het werkt voor jou als muzikant, scroll dan wat verder naar beneden op deze pagina.

Hoe werkt e-Musidesk voor de bibliothecaris?

Om in te kunnen loggen in e-Musidesk meld jij als bibliothecaris je vereniging eerst aan. Vanaf dat moment kun je digitale werken lenen uit de catalogus van Musidesk. Reserveer in e‑Musidesk gemakkelijk het muziekwerk voor de periode die je wilt.
Daarna zorgt e-Musidesk automatisch voor de verspreiding naar alle leden van je vereniging. En ook de partijen voor invallers verspreid je met e-Musidesk eenvoudig.

Precies weten hoe het werkt? Lees dan de handleiding voor bibliothecarissen.

Handleiding Bibliothecaris

Catalogus: hoe zoek je digitaal werk?

Zoeken naar digitale muziekwerken doe je via de catalogus van Musidesk. Onder de knop ‘digitaal’ vind je alle werken vinden die via e-Musidesk te leen zijn. Klik bij het werk dat je wilt lenen op de blauwe knop [Meer Informatie]. Klik dan op de blauwe knop [Toegang Digitaal]. Je wordt dan meteen naar e-Musidesk doorgestuurd.Schermafbeelding 2022 10 21 135512

De spelregels

De belangrijkste spelregel is dat je de digitale bladmuziek niet meer kunt downloaden vanuit e-Musidesk wanneer de leenperiode afloopt. Op dat moment gooi je als muzikant ook je geprinte versie van de bladmuziek weg of verwijder je die van je tablet. Wil je het muziekstuk als orkest nog eens spelen? Leen het dan opnieuw via e-Musidesk. Bijkomend voordeel: je hebt het meteen weer compleet voor alle spelende leden. Vraagt een bevriende vereniging naar het muziekwerk? Verwijs ze dan naar e-Musidesk – of een ander legaal kanaal.

Benieuwd naar de ‘officiële’ spelregels? Lees dan het uitleenreglement (e-)Musidesk.

Uitleenreglement (e-)Musidesk 

Hoe werkt e-Musidesk voor muzikanten?

Heeft de bibliothecaris een muziek werk digitaal geleend? Dan staat jouw partij tijdens de leenperiode voor je klaar in e‑Musidesk. Om jouw partij te bekijken en te downloaden maak je eerst een account aan. Van daaruit kun je de bladmuziek printen of op je tablet zetten.

Precies weten hoe het werkt? Lees dan de handleiding voor muzikanten.

Handleiding Muzikant

Meld je aan!

Meld je vereniging aan voor e-Musidesk via het aanmeldformulier. Je krijgt direct een e-mail met alle informatie die je nodig hebt.

Vragen

De meest gestelde vragen hebben we hier voor je verzameld. Zit jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Achtergrond

e-Musidesk is tot stand gekomen door Musidesk in samenwerking met een aantal uitgeverijen. En met steun van Stichting Pica en subsidie van de provincie Overijssel.

Over het belang van legale verspreiding van bladmuziek verschenen twee artikelen in Klankwijzer, in december 2020 en december 2021.