Skip to main content

Repertoire Informatie Centrum

Op zoek naar repertoire voor concoursen en/of festivals? Bij het Repertoire Informatie Centrum (RIC) staat alles op één plek. 

Over Musidesk en het RIC

We zijn bij Musidesk dankzij onze grote kennis over blaas- en slagwerkmuziek een betrouwbare partner van het RIC. We faciliteren hen.

Dit centrum is er om samen met alle betrokken partijen het screenen van repertoire professioneel aan te pakken. Naast fundamentele kennis en menskracht zetten we andere middelen in om het repertoire een stevige impuls te geven.

Hoofdtaken van het RIC zijn het selecteren en beoordelen van werken voor diverse festivals en concertwedstrijden, het samenstellen van de kleine en grote repertoria voor de concertconcoursen voor blaasmuziek en het adequaat beheren en beschikbaar stellen van de collectie aan partituren (waaronder erfgoed partituren). Commissies van onafhankelijke experts maken de selecties.

Het RIC is een initiatief van WMC, NBK, ONFK, Musidesk, de VNM en KNFM (gefuseerd naar KNMO).

Suggesties, vragen of opmerkingen? Geef ze door aan Joop Boerstoel door te mailen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..