1. Controleert u direct na ontvangst of het muziekwerk compleet is. Eventuele ontbrekende partijen zijn door Musidesk in een bijgevoegde brief gemeld. Wanneer u desondanks gebreken opmerkt, belt u ons direct! Op die manier voorkomt u een onterechte factuur.

2. Noteer aan wie u welke partij uitdeelt. De partijen zijn linksboven door middel van een stempel voorzien van een volgnummer. U kunt gebruik maken van het formulier dat voorin de muziekmap is bijgevoegd.

3. Neem de partijen 2 à 3 weken voor retourdatum in. Op die manier hebt u alle tijd om te controleren of alle partijen (inclusief de partituur) zijn ingeleverd en of alle aantekeningen zijn verwijderd. Geen perforatiegaten aanbrengen, niet met pen of markeerstift bewerken en niet knippen. Dit laatste bespaart u veel geld. Voor het verwijderen van (aan)tekeningen hanteert Musidesk een uurtarief van € 62.00 excl. BTW (in eenheden van 15 minuten).

4. Eventuele zoekgeraakte partijen van Nederlandse uitgevers kunt u zelf bestellen en in de set mee retour sturen. Goedkoper voor u, minder werk voor ons!
Tip: maak binnen de vereniging afspraken over de betaling van zoekgeraakte of onbruikbaar gemaakte partijen.

Bij correspondentie a.u.b altijd verenigingsnaam en/of lenernummer vermelden.