Skip to main content

Word lid

Richtlijnen muziekbibliothecaris

1. Controleer direct na ontvangst of het muziekwerk compleet is. Eventuele ontbrekende partijen zijn door Musidesk in een bijgevoegde brief gemeld. Wanneer je desondanks gebreken opmerkt, bel ons dan direct! Op die manier voorkom je een onterechte factuur.

2. Noteer aan wie je welke partij uitdeelt. De partijen zijn linksboven door middel van een stempel voorzien van een volgnummer. Je kunt gebruik maken van het formulier dat voorin de muziekmap is bijgevoegd.

3. Neem de partijen 2 à 3 weken voor retourdatum in. Op die manier heb je voldoende tijd om te controleren of alle partijen (inclusief de partituur) zijn ingeleverd en of alle aantekeningen zijn verwijderd. Geen perforatiegaten aanbrengen, niet met pen of markeerstift bewerken en niet knippen. Dit laatste bespaart je veel geld. Voor het verwijderen van (aan)tekeningen hanteert Musidesk namelijk een uurtarief van € 65,-- excl. BTW (in eenheden van 15 minuten).

4. Eventuele zoekgeraakte partijen van Nederlandse uitgevers kun je zelf bestellen en in de set mee retour sturen. Goedkoper voor jou, minder werk voor ons!
Tip: maak binnen de vereniging afspraken over de betaling van zoekgeraakte of onbruikbaar gemaakte partijen.

Bij correspondentie graag altijd verenigingsnaam en/of lenernummer vermelden.

N.B. genoemde bedragen gelden voor 2023 en zijn exclusief 9% BTW