Met het persoonlijk lidmaatschap kunt u partituren, bladmuziek, cd's en dvd's, muziekliteratuur en een aantal instrumentale ensemblewerken lenen. Dit persoonlijk lidmaatschap is bedoeld voor studenten, dirigenten, muziekdocenten en muziekbeoefenaars. 

Contributiemodel 2018  

 • Vaste contributie van € 20,-- per jaar
 • Leengeld van € 5,-- (partituur) en € 1,50 (cd/dvd, bladmuziek, literatuur) per uitlening; voor aanvragen uit externe collecties kunnen afwijkende tarieven gelden.
 • Voor verlengingen geldt het tarief van een nieuwe uitlening
 • Portokosten zijn voor rekening van de lener
 • Bij aanmelding vóór 1 juli betaalt de lener het volledige contributiebedrag. Bij aanmelding na 1 juli wordt dit bedrag gehalveerd. 
 • Van partituren kan slechts één exemplaar per titel worden geleend
 • Overige media als cd's, dubbel-cd's, muziek-dvd's, muziekliteratuur en bladmuziek/songbooks kunnen onbeperkt worden geleend

Collectie

De collectie waarover een persoonlijk Musidesk-lid kan beschikken, bevat op dit moment bijna 60.000 items (bladmuziek, cd’s, muziekdvd’s en muziekliteratuur) en ruim 8.000 partituren. Deze zijn allemaal gesitueerd in onze locatie in Arnhem.
Elk Musidesk-lid kan een aanschafverzoek doen, wanneer een gewenst werk nog niet in de Musidesk-collectie te vinden is. Het verzoek wordt voorgelegd aan één van de adviseurs ter beoordeling, of er wordt in andere collecties gezocht naar de beschikbaarheid. 

N.B. Binnen dit lidmaatschap is het lenen van orkestsets uitgesloten!

Uitleentermijn 

De uitleentermijn van partituren, cd’s, bladmuziek en literatuur bedraagt 6 weken.

Bij verlenging of overschrijding van deze termijn wordt het exemplaar opnieuw voor 6 weken uitgeleend tegen hetzelfde leentarief. Verlengen is niet mogelijk wanneer het materiaal door een andere lener is gereserveerd.

Vervangingskosten  

Voor het vervangen van ontbrekende, onherstelbaar verontreinigde of beschadigde materialen worden de volgende bedragen in rekening gebracht:

 • Per losse partij € 10,00.
 • Per partituur commerciële kosten + € 15,-- inwerkkosten
 • Per complete set commerciële kosten + € 37,50 inwerkkosten + € 12,50 kosten systeemmap
 • Voor het opschonen van potloodaantekeningen in de partijen wordt € 62,00 per uur in rekening gebracht (in eenheden van 15 minuten).

Dagelijks worden door Musidesk zo’n 1000 partijen nagekeken; niet alle aantekeningen zullen worden opgemerkt. Ons verzoek is dan ook om bij ontvangst te checken of het materiaal compleet en schoon aan u is geleverd. Onrechtmatigheden kunnen worden gemeld bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

N.B. alle genoemde bedragen zijn exclusief 6% BTW

Direct aanmelden

2019 Musidesk Rijnbrink