Skip to main content

Voorwaarden persoonlijk lidmaatschap

Een persoonlijk lidmaatschap bij Musidesk is voor studenten, dirigenten, muziekdocenten en muziekbeoefenaars. Daarmee leen je partituren, bladmuziek, cd's en dvd's, muziekliteratuur en instrumentale ensemblewerken.

Contributiemodel

  • De contributie is € 25,- per jaar.
  • Het leengeld is € 7,50 voor partituren en € 2,- voor cd's/dvd's, bladmuziek en literatuur per uitlening. Voor aanvragen uit externe collecties gelden soms afwijkende tarieven.
  • Bij een verlenging betaal je het tarief van een nieuwe uitlening.
  • Portokosten zijn voor rekening van de lener.
  • Als je je vóór 1 juli aanmeldt, betaal je het volledige contributiebedrag. Asls je je na 1 juli aanmeldt, halveren we dat bedrag. 
  • Van partituren kun je slechts één exemplaar per titel lenen.
  • Overige media als cd's, dubbel-cd's, muziek-dvd's, muziekliteratuur en bladmuziek/songbooks kun je  onbeperkt lenen.

Collectie

De collectie bevat zo'n 60.000 items zoals bladmuziek, cd’s, muziekdvd’s en muziekliteratuur. En ruim 8.000 partituren. Deze vind je allemaal op onze locatie in Deventer.

Als een werk nog niet in de Musideskcollectie is, kun je als lid een aanschafverzoek doen. Een adviseur beeordeelt het verzoek en zoekt eventueel in andere collecties naar beschikbaarheid.

N.B. Binnen dit lidmaatschap is het lenen van orkestsets uitgesloten!

Uitleentermijn

De uitleentermijn van partituren, cd’s, bladmuziek en literatuur bedraagt 6 weken.

Bij verlenging of overschrijding van deze termijn wordt het exemplaar opnieuw voor 6 weken uitgeleend tegen hetzelfde leentarief. Verlengen is niet mogelijk wanneer het materiaal door een andere lener is gereserveerd.

Vervangingskosten

Voor het vervangen van ontbrekende, onherstelbaar verontreinigde of beschadigde materialen brengen we de volgende bedragen in rekening:

  • Per losse partij € 15,-
  • Per partituur commerciële kosten + € 20,-inwerkkosten
  • Voor het opschonen van potloodaantekeningen in de partijen € 65,- per uur (in eenheden van 15 minuten).

Dagelijks kijken we bij Musidesk zo’n 1000 partijen na; niet alle aantekeningen merken we op.

Check bij ontvangst of het materiaal compleet en schoon is. Onrechtmatigheden kun je melden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leengelden

Stichting Leenrecht stelt o.a. de muziekbibliotheken, zoals Musidesk, verplicht om leenrechtvergoeding voor de uitleen van bladmuziek te betalen. Musidesk draagt hiervoor aan stichting Leenrecht het verschuldigde bedrag per geleend werk af. Dat varieert per werk.

Het recht van openbaarmaking valt niet onder de afdracht van leengeld. De Musidesk-leden dienen hiervoor een overeenkomst met BUMA Stemra af te sluiten. Koepelorganisaties zoals KNMO en Koornetwerk Nederland bieden collectieve overeenkomsten aan de bij hen aangesloten verenigingen.

Titels op zicht

Stichting Leenrecht registreert elke uitlening. Ook als jouw vereniging de werken alleen maar wil doorspelen. Een verzoek voor een andere regeling honoreerde Stichting Leenrecht niet.

Op onze locatie in Musidesk kun je als verenigingen of dirigenten partituren, al dan niet met geluidsfragmenten, inzien. Zodat je een weloverwogen keuze maakt. Je bent van harte welkom!

Musidesk heeft geen winstoogmerk. We gebruiken de financiële middelen vanuit contributie- en leengelden alleen gebruikt om onze dienstverlening te blijven doen.

N.B. alle genoemde bedragen gelden voor 2024 en zijn exclusief 9% BTW